Canada: Organizația de caritate împotriva cancerului își cere scuze de la comunitatea LGBTQ pentru folosirea termenului „col uterin” în loc de „gaura din față”

Postat de pe 8 iunie 2024

Societatea Canadiană de Cancer își cere scuze pentru utilizarea termenului „col uterin” pe o pagină web pentru persoanele transgender și non-binare. „Cuvintele contează” că unii membri ai comunității ar putea prefera să folosească alți termeni, cum ar fi „gaura din față”, scrie Toronto Sun

Pe pagina dedicată screening-urilor pentru cancerul de col uterin pentru membrii comunității LGBTQ+, organizația caritabilă explică într-o declarație de declinare a răspunderii că „recunosc că mulți bărbați trans și persoane non-binare pot avea sentimente amestecate sau se simt distanțate de cuvinte precum „col uterin”.

Organizația de caritate a recunoscut într-o secțiune intitulată „Cuvintele contează” că unii membri ai comunității ar putea prefera să folosească alți termeni, cum ar fi „gaura din față”.

„Recunoaștem limitările cuvintelor pe care le-am folosit și recunoaștem și nevoia de simplitate”, a scris Societatea Canadiană de Cancer. „Un alt motiv pentru care folosim cuvinte precum „colul uterin” este acela de a normaliza realitatea că bărbații pot avea și aceste părți ale corpului.”

Reacția la scuzele organizației a fost rapidă pe rețelele de socializare.

„Dacă nu poți numi părțile corpului pe numele lor reale, chiar nu meriți să ai vreun rol în sănătate și medicină”, a scris pe X Dr. Kim Greene-Liebowitz care are sediul la New York.

„Este patetic, rușinos și lipsit de respect.”

Un altul s-a plâns de resursele financiare folosite de organizațiile caritabile pentru acest tip de conținut.

sursă: Toronto Sun


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background