Bursa din Moscova a încetat să tranzacționeze în dolari și euro

Postat de pe 13 iunie 2024

Bursa din Moscova a anunțat încetarea tranzacționării cu dolari și euro din cauza introducerii de noi sancțiuni de către Trezoreria SUA. Tranzacționarea va fi oprită din 13 iunie, potrivit site-ului Bursei din Moscova. Departamentul de Stat al SUA a impus sancțiuni împotriva a peste o sută de entități juridice și persoane fizice din Rusia implicate în dezvoltarea potențialului de export al Rusiei, a anunțat departamentul într-un comunicat.

Tranzacționarea instrumentelor financiare, a acțiunilor, a metalelor prețioase cu decontare în aceste valute va fi sistată. Banca Centrală a Rusiei a declarat că tranzacțiile cu dolari și euro vor continua să fie efectuate pe piața over-the-counter. Pentru a determina cursul de schimb oficial al dolarului și euro, Autoritatea de reglementare din Rusia va folosi rapoarte bancare și informații care provin de la platformele digitale de tranzacționare la bursă.

Pe 12 iunie, Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național al Decontărilor au fost incluse pe lista instituţiilor vizate de sancțiunile impuse de Trezoreriei SUA, introduse din cauza invaziei ruse în Ucraina. Trezoreria SUA a anunţat printr-o declarație că noile sancțiuni vizează ‘arhitectura sistemului financiar al Rusiei’, care a fost reorientată spre promovarea investițiilor în industria de apărare.

Restricțiile vor limita convertibilitatea rublei, vor crește costul retragerii monedei din Rusia și vor complica vânzarea de monedă la un curs favorabil pentru exportatorii ruși, a declarat pentru The Bell reprezentantul CEPA Alexander Kolyandr. În total, peste 300 de persoane și instituţii din Rusia și din alte țări ale lumii sunt vizate de sancțiunile Ministerului american de Finanțe.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background