Biden luptă pentru egalitatea LGBTQI+ în țara sa și în străinătate

Postat de pe 24 martie 2024

Președintele Biden a criticat interzicerea steagului LGBT la ambasade. Legea prevede că doar steagul american Stars and Stripes și steagurile oficiale pot beneficia de finanțare pentru a f fi arborate pe catargele ambasadelor, scrie Le Figaro.

Preşedintele democrat american Joe Biden a criticat sâmbătă intrarea în vigoare a unei interdicţii cerute de opoziţia republicană din Congres de a arbora steagul curcubeu, standardul comunităţii LGBT, în faţa ambasadelor SUA. Această măsură a fost ratificată sâmbătă odată cu promulgarea de către președintele american a legii bugetului american, text adoptat cu câteva ore mai devreme de Congres și validând finanțarea de până la 1.200 de miliarde de dolari a statului federal până la 30 septembrie.

Evitând astfel o paralizie, o „închidere” a serviciilor publice. Republicanii au inclus în acest text bugetar de 1.100 de pagini interdicția ambasadelor americane din întreaga lume de a arbora steagul LGBT. „Președintele Biden consideră că este inadecvat să profite de necesitatea de a lăsa guvernul să funcționeze pentru a include această măsură care vizează americanii LGBTQI+ ”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Am reușit să învingem alte peste 50 de măsuri care atacă comunitatea LGBTQI+ pe care republicanii din Congres încercau să le includă în lege ”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că „președintele este angajat să lupte pentru egalitatea LGBTQI+ în țara sa și în străinătate” . Legea prevede că doar steagul Stars and Stripes american și steaguri oficiale pot beneficia de finanțare pentru a fi arborate pe catargele ambasadelor.

Măsura face parte dintr-o luptă culturală de lungă durată între democrați și republicani. Sub președinția lui Donald Trump, șeful diplomației Mike Pompeo a ordonat ca doar steagul american să fie atârnat pe frontoanele ambasadelor, provocând proteste puternice din partea „comunității LGBT” . La putere din 2021, Joe Biden a făcut din apărarea minorităților sexuale o axă puternică a diplomației sale. Secretarul său de stat Antony Blinken nu numai că a autorizat, dar a încurajat misiunile americane să ridice steagui curcubeu în iunie, „Luna Mândriei” .

sursă: Le Figaro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background