Băncile monitorizează oamenii pe social media. Scade numărul de mașini electrice din UE

Postat de pe 29 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, cum băncile recurg la monitorizarea clienților pentru a se asigura că nu cresc brusc retragerile de numerar.

Curtea de Conturi Europeană consideră că obiectivele UE de reducere a emisiilor de CO2 generate de mașini nu vor putea fi atinse prea curând, pentru că nu există materii prime pentru baterii, nu există stații de încărcare și prețurile sunt prohibitive la mașinile electrice. În plus, eșecul comportamentului bateriilor în sezonul rece constituie o nouă lovitură dată acestor ambiții. Doar 1% din întregul parc auto al UE este compus din mașini electrice.

Mai aflăm și că băncile au început să monitorizeze oamenii pe rețelele de socializare. În urma postărilor și a propagării informațiilor de către jurnaliști și activiști și în urma unor acțiuni de boicot inițiate de aceștia, au avut loc evenimente sociale importante în timpul anului trecut, ce au inclus retragerea unor sume destul de mari de bani din bănci. Băncile sunt chiar îngrijorate de această tendință, pentru că dacă se răspândește mai mult, ar putea fi golite aproape de tot. Banca Centrală Europeană a cerut unor creditori să monitorizeze strâns activitatea din social media, pentru a detecta înrăutăţirea încrederii, care ar putea duce la retrageri masive din depozite.

După toate eșecurile din anii trecuți, Ursula von der Leyen va fi propusă pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene. Dacă nu se accelerează investigațiile în dosarul achizițiilor de vaccinuri, acest scenariu ar putea deveni real în foarte scurt timp.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background