AUR a prezentat bilanțul Caravanei Medicale după 4 luni de activitate

Postat de pe 5 noiembrie 2023

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 4 noiembrie, la Craiova, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul Spitalului Mobil AUR după 4 luni de activitate. Președintele AUR, George Simion, împreună cu coordonatorul proiectului Spitalului Mobil și totodată candidatul AUR la Primăria Municipiului București, Mihai Enache, alături de medicii voluntari din Olt și Dolj, au făcut o trecere în revistă a activității Spitalului Mobil AUR.

Caravana Medicală AUR a străbătut până în acest moment 17 județe. Prin cabinetele medicale ale Spitalului Mobil AUR au trecut 8588 de pacienți. Pentru aceștia am oferit peste 25.000 de consultații. Au fost 7317 seturi de analize medicale complete6312 consultații cardiologice6548 de consultații oftalmologice4850 de ecografii și 713 consultații stomatologice. În tot acest timp am avut alături de noi 189 de medici prezenți. Totodată au mai fost 270 de asistenți medicali39 de specialiști în optometrie și 27 studenți la medicină sau cursanți la școala de asistenți.

Președintele AUR, George Simion, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor voluntarilor implicați, subliniind faptul că acest spital mobil reprezintă respectarea unui angajament pe care AUR l-a luat încă din campania electorală din 2020.

Noi am promis în timpul campaniei electorale din decembrie 2020 că vom încerca să folosim banii din subvenția pentru partide pentru a construi un spital. Succesiv am fost blocați, chiar amenințați de premierii Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. (…) Până la urmă cred că a fost mult mai bine că am găsit această formă de a face bine românilor printr-un spital mobil în care am investit peste 1 milion de euro, în parteneriat cu Asociația “Medici pentru satele țării”. Sunt oameni din rândurile AUR, membri și simpatizanți care s-au angrenat în acest proiect. Vreau să remarc că pe lângă cei 8588 de români care au fost tratați de spitalul mobil AUR de până acum, am reușit să dăm un exemplu. Celelalte formațiuni în mai multe părți din țară, văzând Spitalul Mobil AUR, au început și ei să facă diferite acte medicale în locuri îndepărtate unde nu ajung cadrele medicale”, a spus președintele AUR.

George Simion a adăugat că „legea ne impune să fim la distanță de minimum 20 km de cel mai apropiat spital. Din nefericire sunt multe locuri îndepărtate de spital, eu personal am văzut în multe județe români care nu au mers niciodată la un medic. Asta este realitatea din teren. Trăim în anul 2023, dar, din păcate, ceea ce găsim la fața locului ne sperie și ne arată că nu este aceeași realitate pe care o vedem la București, nici în clădirea Parlamentului, nici pe străzi. Avem o altă Românie și nu putem să ignorăm această Românie rurală, această Românie uitată, această Românie care face parte din țara noastră și din neamul românesc”.

În numele zecilor de mii de membri ai mișcării Alianța pentru Unirea Românilor, vreau să mulțumesc voluntarilor, șoferilor, asistenților medicali și medicilor care fac posibilă această caravană. Vom organiza și o strângere de fonduri pentru consumabilele medicale care ne trebuie în Dolj, în Mehedinți și în celelalte județe unde vom ajunge. Vreau să fac două precizări, pentru că unii primari au încercat să ne pună piedici. Toate serviciile medicale sunt gratuite, nu există niciun cost, nici la fața locului, nici ulterior. Nu se decontează niciun serviciu la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Totodată vreau să spun românilor că există și medici fără de arginți, i-ați văzut în fața voastră și merită toată dragostea și aprecierea noastră. Vă mulțumim!”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Coordonatorul Caravanei Medicale AUR, Mihai Enache, a adus câteva precizări cu privire la activitatea desfășurată în cadrul spitalului mobil, dar a făcut și câteva referiri la programul din viitorul apropiat al Spitalului Mobil AUR.

Acum două zile s-au împlinit 4 luni de când Spitalul Mobil AUR a plecat la drum din București. (…) Din luna iulie am plecat prin țară și am trecut prin toată Moldova, prin Bucovina, prin Dobrogea, prin Muntenia și ne aflăm astăzi în Dolj, unde activitatea medicală va începe de luni. (…) Spitalul Mobil nu-și întrerupe activitatea și până la sărbătorile de Iarnă vom trece prin Gorj, prin Mehedinți, prin Caraș-Severin, prin Timiș și Arad, după care va urma o pauză de iarnă, urmând ca în data de 8 ianuarie să ne reluăm activitatea din județul Hunedoara”, a precizat Mihai Enache.

AUR rămâne hotărât să continue această misiune, oferind sprijin și soluții pentru nevoile de sănătate ale românilor.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background