AUR a organizat un protest împotriva demolării Pieței Berceni-Olteniței

Postat de pe 13 ianuarie 2024

Sute de persoane au protestat sâmbătă, în contextul unui apel lansat de AUR București, împotriva intenției Primăriei Sectorului 4 de a demola Piața Berceni-Olteniței. Atât comercianții din piață, cât și locuitorii din zonă sunt nemulțumiți de propunerea anunțată de administrația locală a Sectorului 4 de transformare a pieței într-o grădiniță. Potrivit protestatarilor, în proximitate sunt deja trei grădinițe, iar Piața Sudului are prețuri prea mari pentru buzunarele lor și prea puține produse.

„La Piața Berceni-Olteniței își fac cumpărăturile atât tinerii care s-au mutat în cartier, cât și bunicii care au acest obicei de zeci de ani. De asemenea, aici își desfac marfa producători din Berceni, Vidra, Vărăști, Copăceni, Colibași și alte localități de la sud de Capitală. Sunt destule spații în Sectorul 4 în care pot fi deschise grădinițe sau creșe, nu e nevoie de schimbarea destinației unei piețe funcționale. Susținem și noi construirea de creșe, grădinițe și școli, dar nevoia reală este în cartierele noi, unde s-a construit haotic, doar blocuri de locuințe, fără alte facilități. Unde vor găsi de lucru apoi comercianții din această piață? De unde vor mai putea cumpăra legume și fructe proaspete locuitorii din cartier? Nu amestecăm piețele cu grădinițele, una este una, alta este alta”, a declarat în timpul manifestației Mihai Enache, președintele AUR București.

Potrivit hotărârii Consiliului Local al Sectorului 4 din decembrie 2023, pe amplasamentul actualei Piețe Berceni-Olteniței ar urma să se construiască o unitate de învățământ preșcolar.

După ce această informație a fost făcută publică, locuitorii Sectorului 4 și-au exprimat inițial nemulțumirile în mediul online, inclusiv prin intermediul unei petiții.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background