Atacarea ziaristului de investigație Iosefina Pascal

Postat de pe 31 iulie 2023

S-a mers mult prea departe. Aflată pe teren, în exercițiul meseriei, jurnalista de investigație Iosefina Pascal a fost atacată violent și împiedicată să intre într-o instituție publică, de unde să primească răspunsuri la întrebări grave care frământă societatea românească. Întrebări legate de azilele groazei. Sau de azilele muribunzilor, așa cum titrează o altă televiziune decât România TV, împreună cu care Iosefina Pascal s-a deplasat la Voluntari.

Din nefericire, azile ale groazei sau ale muribunzilor – și am să explic de ce – există nu numai în Ilfov. În ultimele zile curg informații despre asemenea stabilimente existente în întreaga țară, în care unii dintre cei mai vulnerabili semeni ai noștri, bătrânii, unii dintre ei fără aparținători, sunt devalizați de bani și de bunuri, sunt tratați cu o cruzime extremă, sunt deturnați dintr-un loc într-altul și sunt ținuți în viață numai și numai pentru cei 6.000 de lei pe care statul îi alocă lunar pentru îngrijrea acestora. Este o rețea vastă, care a atacat ca un cancer cele mai multe dintre instituțiile de control ale statului, inclusiv primării, prefecturi, consilii județene, case de avocați, case notariale și poliție. Deloc întâmplător, o parte a acestui veritabil scandal național, care e pe cale să se internaționalizeze, este localizat lângă București, în Ilfov, cu epicentrul în Voluntari. Motiv pentru care România TV, împreună cu jurnalistul de investigație Iosefina Pascal s-au deplasat în această localitate la primirea unei informații cu caracter exploziv.

Este vorba despre faptul că autocare aparținând Primăriei Voluntari sau unor instituții din subordinea acesteia au fost puse ieri la dispoziția unui număr destul de mare de persoane, cele mai multe fiind funcționari ai statului, pentru a se deplasa pentru câteva zile în Grecia, în plin sezon estival. Rămâne ca instituțiile abilitate ale statului să răspundă la întrebarea în ce măsură s-a procedat legal sau ilegal. Pentru că, repet, nu este vorba despre simpli locuitori din Voluntari, cărora din fondurile Primăriei li se creează o asemenea facilitate.

Tocmai în încercarea de a limpezi lucrurile, echipa România TV s-a deplasat la fața locului. Iar acolo a fost bruscată într-o manieră care necesită intervenția de urgență a procuraturii. Iosefina Pascal nu a făcut altceva decât să încerce, împreună cu întreaga echipă România TV, să intre în incinta unei instituții publice, unde să poată filma și să poată pune cuvenitele întrebări referitoare la respectiva deplasare, dar și la eventuala corelație dintre plimbarea în Grecia și azilele groazei. În acest punct intervine în forță un personaj cheie. O doamnă, Mariana Oprea, despre care Iosefina Pascal afirmă – desigur cu probe – că administrează mai multe instituții aparținând Primăriei Voluntari. Iar aceste instituții sunt implicate și în afacerea frauduloasă cu bătrânii muribunzi. Această doamnă, care a accidentat-o pe Iosefina Pascal cu brutalitate, lovind-o în umăr, în brațe și în picior, este director Decsic, administrator Security Vol și administrator ACM Design. Violența ei a fost dublată de cea manifestată de Vasile Ilie, angajat STV, care este firma de transport a Primăriei din Voluntari.

Iată așadar toate ingredientele necesare pentru ca, în mod cât se poate de legitim, România TV să dezbată îndelung și cu multă atenție acest caz, iar autoritățile statului să intervină, pentru a-i sancționa pe cei vinovați. Și când spun „autoritățile statului” mă gândesc desigur și la Consiliul Național al Audiovizualului, care are obligația de a proteja libertatea presei și de a asigura condițiile unei informări corecte și complete a cetățenilor.

Gravul incident s-a petrecut în weekend. Dar astăzi este zi de muncă. Instituțiile statului trebuie să se pună în mișcare.

sursa: corectnews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background