Armata e incapabilă să conducă un convoi militar, dar vrea să comande internetul civil…

Postat de pe 10 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Prestanța armatei române (care clar lasă de dorit) și controlul acesteia asupra internetului sunt temele discutate în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM.

„Dacă în SUA unii spun că se tem de cenzură deoarece Elon Musk a preluat Twitter, cea mai folosită rețea de socializare de la ei, în România internetul se vrea a fi pus sub controlul armatei. Motivul invocat ar fi că toți cei din online suntem niște potențiali teroriști și că trebuie să fim monitorizați și trebuie ca armata să se implice în acest câmp tactic-militar care este online-ul”, anunță jurnalista la începutul emisiunii.

Armata română e una din instituțiile care au pierdut din încrederea românilor. Tragedia aviatică majoră în care au murit opt militari români pe timp de pace, scandalul combustibilului de proastă calitate pentru avioanele militare, lipsa totală de comunicare din partea oficialilor armatei și accidentul de azi, din Ialomița, în care a fost implicat un convoi militar sunt, probabil, motive serioase pentru care armata si-a pierdut din credibilitate.

„Dacă tot nu ne pricepem, dacă suntem amatori, hai să încercăm să ne ocupăm de internet, să punem armata pe online și să ne facem complet de râs”, spune Iosefina.

APADOR-CH lansează ideea conform căreia „a introduce toate rețelele și sistemele informatice în sistemul de protecție al securității naționale e excesiv și dăunător pentru libertatea de exprimare și dreptul la viață privată. Armata vrea să apere cu forța internetul civil. Ar fi de dorit ca spațiul cibernetic să nu fie apărat de militari, ci de civili cu pregătire adecvată”.

„Care mai e rolul SRI și Antitero, ce rost mai are, de ce să plătim două instituții cu același rol?  Când armata nu e în stare să asigure un banal transport militar, cum va putea asigura respectarea drepturilor cetățenești ale civililor în mediul online?”, se întreabă jurnalista la finalul emisiunii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background