Are Klaus Iohannis înclinații dictatoriale?

Postat de pe 16 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Marius Oprea, istoric și publicist, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Înainte să ajungă în politica cea mare a țării, Klaus Iohannis nu accepta să i se zică că greșește, chiar dacă era evident că o face. Consilierilor de la Sibiu le era frică să vorbească despre cât de rău este Iohannis”.

Istoricul Marius Oprea susține faptul că, în timpul mandatelor de primar al Sibiului, Klaus Iohannis „făcea ce dorea, tăia și spânzura. Când a ajuns președinte, a văzut că lucrurile nu mai stau așa, dar tot a căutat să se impună, mai ales în timpul guvernării PSD”.

Acest lucru l-ar fi făcut pe Klaus Iohannis să nu aibă destulă experiență politică pentru funcția de președinte. „A învățat lucrurile din mers” – a adăugat Marius Oprea. „Dar nu a învățat cum merge treaba chiar de la cei mai buni sfătuitori și asta se vede”.

„Suspect de securism până-n ‘89

Marius Oprea îl suspectează pe Klaus Iohannis de colaborare cu Securitatea până în Revoluția din ’89. „Dacă o să-i urmărim trecutul, s-ar putea afla detalii destul de picante despre Klaus Iohannis. E posibil orice. Poziția sa înainte de Revoluția îl făcea foarte vulnerabil în fața unei recrutări”.

Tocmai faptul că Iohannis ar avea origini săsești, ar fi făcut Securitatea să-l urmărească: „Sașii erau mereu monitorizați dacă pleacă sau nu din țară pentru ca Securitatea să pună mai repede mâna pe ei, să negocieze exportarea lor”.

„Nu văd cum un profesor de fizică, o poziție socială destul de importantă, să fi fost lăsat de izbeliște de către securiști” – observă istoricul. „Cu siguranță că, dacă nu a fost el agățat de Securitate pentru informații, mari șanse sunt să fi fost urmărit”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background