Andrei Gușă: România are multe probleme, dar acestea derivă din faptul că românii uită prea repede și sunt inerți în fața guvernărilor împotriva interesului național

Postat de pe 4 august 2023

În cadrul emisiunii România Suverană de la Realitatea TV, Andrei Gușă a făcut niște comentarii referitor la inerția românilor în fața guvernărilor ce îi dezavantajează.

„Cum, mă rog, a zis și președintele Iohannis, și tu, și Bobby (Păunescu), nu știu dacă suntem stat eșuat, dar avem foarte multe probleme. Dar avem o problemă majoră, în opinia mea: românii uită prea repede sau foarte repede, și atunci când guvernanții au politici împotriva statului român și a interesului statului român, sunt inerți. Faptul că nu avem bani de pensii este o problemă majoră, dar de ce n-avem bani de pensie? Păi, când se împrumută Cîțu la dobânzile cele mai mari din Europa, ce făceau românii? Erau inerți, făceau grătare. Când în pandemie ni s-a închis toată țara și toate IMM-urile nici măcar nu avea libertatea să-și ceară drepturile, nu să aibă drepturi, de funcționare, că multinaționalele au rezistat, că la retailing puteai să mergi să iei cârnați și roșii, dar la restaurant nu puteai, la restaurantele românilor. Inerți, da. Mai departe, când a fost liberalizarea pieței gazelor, și am plătit cât am plătit, n-au avut nici o mișcare. S-au îmbogățit cei puțini, când acum se îmbogățește concertul militar pentru că investim în arme în loc să investim în pensie, am investit în energie s-au îmbogățit speculatorii, am investit în medicamente s-a îmbogățit Big Pharma și așa mai departe. Până românii nu se solidarizează și nu cer drepturile și îi împing pe guvernanți să aibă politici pentru statul român pentru că altfel ies în stradă sau fac alte acțiuni, până atunci nu o să avem buget nici pentru pensii, n-o să avem niciun fel de buget, pentru că investiții proaste facem facem, resursele ni le cedăm pe nimic. M-aș bucura să reușească Marcel Ciolacu cu măcar posturile alea care oricum sunt doar bugetate să le elimine, sau, să vină AUR-ul, dar nu cred c-o să aibă forță politică să facă ce vor ei și să scadă de la un milion 300 de mii de posturi la 800 de mii. Măcar cei de la AUR zic, nu știu dacă fac, dar măcar pun pe masă problema.”


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background