Ana Predescu (AUR): „Reforma în învățământul românesc trebuie să înceapă prin asigurarea siguranței copiilor noștri în școală”

Postat de pe 19 decembrie 2023

Deputatul AUR, Ana-Loredana Predescu, a cerut demisia ministrului educației Ligia Deca în urma tragediei în care un copil și-a pierdut viața ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din clădirea internatului Liceului Tamași Aron, din Odorheiu Secuiesc. Ana Predescu a subliniat că tragedia este rezultatul unui “management defectuos” și a deficiențelor din administrația publică locală.


“Din păcate, și o spun ca mamă și mă pun în situația acelor părinți, triumful acestui management defectuos al doamnei Ligia Deca, coroborat ce e drept și cu deficiențele din administrația publică locală, a generat o tragedie în urma căreia un copil și-a pierdut viața”, a declarat Ana Predescu.


Deputatul AUR a subliniat că Ligia Deca păstorește aproximativ 50 de unități de învățământ care sunt încadrate la risc seismic 1 și că există în jur de 4000 de școli care nu au autorizație ISU de funcționare, de securitate la incendiu. Ana Predescu a avertizat că tragedia care a avut loc la Odorheiu Secuiesc se poate repeta oricând.

“Din acest motiv îi cer demisia doamnei Ligia Deca, măcar o demisie de onoare, pentru tragedia care s-a întâmplat ieri”, a adăugat Ana Predescu. Deputatul AUR a precizat că reforma în învățământul românesc trebuie să înceapă prin asigurarea siguranței copiilor în școală.

sursa: Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background