Americanii de la NuScale își concendiază o treime din angajați. Proiectul Doicești e total incert

Postat de pe 9 ianuarie 2024

Compania americană NuScale Power a anunţat luni că va disponibiliza aproximativ 28% din angajaţii săi care lucrează în regim full-time, în cadrul unui plan de măsuri care vizează reducerea costurilor, transmite Reuters.

Toate aceste măsuri de reducere a costurilor, care includ şi disponibilizarea a 154 de angajaţi care lucrează în regim full-time, ar urma să permită realizarea unor economii cuprinse între 50 şi 60 de milioane de dolari pe an, a subliniat NuScale, care a intrat deja in criză financiară cu toate că reactorul modular de mici dimensiuni (SMR) dezvoltat de NuScale a fost aprobat anul trecut de Autoritatea de reglementare din SUA, devenind primul reactor de tip SMR aprobat în SUA.

În pofida unui început promiţător pentru această nouă tehnologie din domeniul energiei nucleare, NuScale se confruntă cu probleme pe partea de costuri şi găsirea de clienţi, astfel că în luna noiembrie a anului trecut a fost nevoit să renunţe la unul din proiectele sale vizând construirea de reactoare SMR, proiect care era derulat în parteneriat cu o companie de utilităţi din statul Utah. La fel, proiectul de la Doicești (Dâmbovița) este incert in acest moment.

În luna mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas au semnat un Memorandum de Înţelegere (MOU) pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. În iunie 2022, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat alocarea unui grant de 14 milioane de dolari pentru următoarea etapă de dezvoltare a reactoarelor modulare mici NuScale în România – studiul preliminar de inginerie şi proiectare (FEED) pentru proiectul SMR din România.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background