Alin Coleșa:AUR a depus mai multe amendamente la proiectul de lege privind sistemul public de pensii

Postat de pe 16 noiembrie 2023

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus mai multe amendamente la proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu scopul de a corecta o serie de discriminări și nereguli regăsite în proiectul depus de PSD și PNL. Amendamentele AUR corectează articole care, în forma propusă, creează discriminări între persoanele care au desfășurat activitate în aceleași condiții de muncă, excluzând anumite categorii de personal esențial.

Astfel, un amendamente modifică articolul 28 pentru a include și personalul esențial care ocupă posturi cheie în producerea energiei electrice pe bază de cărbune, dar și a personalului care a activat în condiții similare anterior datei de 17 august 2021.

Alt amendament vizează articolul 48 prin completarea tabelului aferent stagiului de cotizare realizat în condiții deosebite cu perioada cuprinsă între 21 de ani și 30 de ani, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 4 luni pentru fiecare an.

Prin aceste amendamente, AUR își propune să corecteze o serie de nereguli și discriminări prevăzute în proiectul de lege al PSD și PNL privind sistemul public de pensii. Însă, cu toate aceste modificări, acest proiect este unul profund greșit, prin care PSD și PNL își bat joc de români și adâncesc inechitățile, crescând cu același procent și pensiile mici muncite de români și pensiile speciale, nesimțit de mari.

În privința Guvernului Ciolacu asistăm la un amatorism politic, deoarece nu am văzut sursa de finanțare. Ne dorim să vedem tăieri în zona politică, de la subvențiile partidelor, reducerea pensiilor speciale nesimțite, dar și reducerea pragurilor de cheltuieli ale statului.

Guvernul trebuie să-și asume costul social al închiderii minelor, carierelor și termocentralelor dacă a ales să le închidă prematur.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background