Alianța Pentru Patrie – partidul pe care îl va susține Liviu Dragnea

Postat de pe 20 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Liviu Dragnea a anunțat la Realitatea Plus înființarea unui nou partid, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu. „Alianța Pentru Patrie nu e partidul meu, eu doar îl susțin, n-am voie să ocup o funcție în partid” – a declarat fostul lider PSD.

”Prin octombrie, Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea” – a declarat Liviu Dragnea pentru Realitatea Plus.

Fostul lider al PSD a menționat că această formaţiune politică nu va fi naţionalistă, iar principalul obiectiv al său va fi „bunăstarea românilor”.

„Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie. Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie, acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență” – a adăugat fosul lider social-democrat.

De menționat că ”Pentru Patrie” este numele ultimului partid legionar din România, urmașul partidului ”Totul pentru Țară”, fondat în 1993 de foști legionari – scrie G4Media.

Reacția PSD

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, este de părere că partidul pe care Liviu Dragnea a anunţat că îl va spriji ar putea avea soarta celor înfiinţate în trecut de alţi preşedinţi ai PSD. Nici Mircea Geoană (Partidul Social Românesc) sau Victor Ponta (PRO România) nu au reuşit să treacă pragul parlamentar.

„Nu-i o idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni. Au fost alţi foşti preşedinţi. Astăzi sunt în zona neparlamentară. Bănuiesc că s-ar întâmpla acelaşi lucru. Toate încercările au avut acelaşi traseu” – susține Radu Oprea.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background