Aberații judiciare: Familii despărțite cu închisoarea și proprietăți invadate de străini

Postat de pe 25 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a descris pe larg cele mai șocante aberații din justiția românească, din ultima perioadă.

Un prim caz prezintă situația unei familii cu trei copii, doi majori și unul minor (dintr-o altă căsătorie), în care soții au decis să divorțeze. Copiii (actualmente majori) ajung în custodia mamei și sunt maltratați: fata cea mare este bătută, apar documente și mărturii care atestă că fata este traumatizată. Drept urmare, cei doi copii plasați anterior în custodia mamei aleg să plece înapoi la tatăl lor și trăiesc alături de acesta peste 10 ani, timp în care mama nu se interesează de ei și de situația lor. Brusc, după ce copiii ajung mari și își construiesc o carieră de succes și după ce tatăl își reface viața, mama denaturată (care avusese și ordin de restricție) reapare în viața lor și decide să-și dea în judecată fostul soț pentru alienare parentală și neglijarea drepturilor părintești. În România anului 2024, instanța a decis în acest caz ca tatăl natural al copiilor și mama lor vitregă să fie condamnați la închisoare cu executare, împlinindu-se astfel dorința mamei denaturate care și-a agresat copiii. Copilul minor va ajunge în grija statului, viitorul său fiind unul incert, întrucât sunt bine cunoscute condițiile în care sunt crescuți și educați copiii puși în grija statului.

„Mass media n-a fost interesată de dezvăluirile despre acest caz, deși este un caz flagrant de contradicție juridică, de abuz juridic, de aberație juridică și, evident, de dramă familială, pentru că toate aceste procese demonstrează inexistența statului de drept în România. E aberant ca două foruri de judecată să constate lucruri diametral opuse”, a comentat Iosefina Pascal.

Un al doilea caz este cel al mamei aflate în greva foamei la Parlamentul României de aproximativ 27 de zile. Femeia a obținut custodia celor trei copii minori ai săi și de 3 ani nu poate să-i vadă. Are hotărâre judecătorească care stipulează clar că cei trei copii ar trebui să stea cu ea, nu cu tatăl care îi agresează, care îi neglijează, și ea totuși nu poate să-și vadă copiii și nici ei nu pot veni la ea. Instituțiile statului nu fac nimic în acest sens.

Al treilea caz de aberație juridică se referă la oamenii care s-au trezit că le-au fost ocupate casele de niște necunoscuți. Din păcate, în România este întâlnită frecvent această problemă și n-a fost remediată până acum, deși au fost numeroase cazuri în care persoane străine, chiriași sau concubini, care ocupau ilegal o casă, fără să aibă drept de proprietate asupra sa, nu doreau să părăsească domiciliul. Proprietarul trebuia să intenteze procese în instanță pentru a scoate musafirii nepoftiți din propria sa casă. Judecata ar trebui să fie rapidă, ar trebui constatat faptul că cetățeanul X nu are drept de proprietate, nu poate ridica pretenții asupra imobilului, se află ilegal în casă, ceea ce este violare de proprietate, iar dreptul la proprietate, respectiv la posesie, ar trebui să fie dat înapoi celor care sau celui care este în drept.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background