Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Postat de Gold FM Radio pe 22 ianuarie 2025
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, „udate” cu vinuri locale.
Masa cu membrii Congresului, care în acest nou ciclu legislativ are majoritate republicană în ambele camere, a avut loc în Statuary Hall de la Capitoliu, cu feţe de masă albastre cu imprimeuri florale, conform Agerpres.
Pictura „American Horizon”, a pictoriţei americane Jane Wilson (1924-2015), cunoscută pentru peisajele şi stilul impresionist, a decorat sala.
Primul fel din meniu, pus la dispoziţia presei, a inclus chifteluţe de crab cu tartar de tomate, o selecţie de legume şi ulei de arpagic, alături de un Chardonnay de la crama Veritas Vineyard.
Pentru felul doi, friptură de vită Angus din Omaha cu morcovi, broccoli, cartofi gratinaţi, sos de trufe în vin roşu şi un Cabernet Sauvignon de la Mount Veeder, din Napa Valley, în statul California.
La desert, o terină cu mere cu îngheţată de smântână şi caramel sărat, alături de un vin spumant Korbel Russian River Valley Natural.
sursă: ziuanews.ro