Casa Albă promite „consecințe grave” după atacul „ineficient” al Iranului asupra Israelului

Postat de pe 2 octombrie 2024

Casa Albă a promis marți că Iranul se va confrunta marți cu „consecințe grave” pentru atacurile sale cu rachete balistice împotriva Israelului – dar a refuzat să detalieze care ar putea fi acestea, scrie New York Post

SUA au ajutat Israelul să contracareze cu succes cele aproximativ 180 de rachete aruncate de Teheran în statul evreu, a declarat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan reporterilor, în timp ce Pentagonul a observat că distrugătoarele americane USS Cole și USS Bulkeley au lansat aproximativ o duzină de interceptoare asupra proiectilelor iraniene.

„Acest atac pare să fi fost pierdut și ineficient”, a subliniat Sullivan.

„Suntem mândri de acțiunile pe care le-am întreprins alături de Israel pentru a proteja și a apăra Israelul”, a continuat el. „Am precizat că vor exista consecințe – consecințe grave – pentru acest atac și vom colabora cu Israelul pentru a face acest lucru.”

Sullivan a adăugat că atacul de marți a fost o „escaladare semnificativă a Iranului, un eveniment semnificativ și este la fel de semnificativ că am reușit să facem un pas cu Israelul”.

„Vom analiza acum care sunt următorii pași adecvați pentru a asigura, în primul rând, interesele americane și apoi pentru a promova stabilitatea în cea mai mare măsură posibilă”, a spus Sullivan, care a refuzat sa spuna care ar putea fi acești pași.

Singura persoană înregistrată în prezent ca moartă în urma atacului iranian asupra Israelului se crede că este un palestinian, ucis de resturile de rachete iraniene

„Am avut câteva discuții inițiale cu israelienii după aceasta, la nivel militar și, de asemenea, la nivel de Casa Albă-Oficiul Primului Ministru”, a spus el. „Vom continua acele conversații în orele următoare.”

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt Matthew Miller a spus că administrația Harris-Biden va „coordona cu [Israelul] ceea ce ar putea fi orice răspuns”.

„Trebuie să existe consecințe pentru Iran pentru acest atac – am clarificat că trebuie să existe consecințe”, a spus el. „Nu am de gând să intru în care sunt aceste consecințe astăzi, dar există lucruri pentru care ne vom coordona cu omologii noștri israelieni”.

Rapoartele au indicat marți că Israelul intenționează să lanseze „atacuri aeriene puternice în Orientul Mijlociu” ca răspuns la atacul Iranului.

sursă: New York Post


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background