Austria vrea modificarea Constituției pe tema genurilor

Postat de pe 2 septembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că Austria dorește să modifice Constituția pe tema genurilor.

Partidul Libertății din Austria intenționează să modifice Constituția astfel încât să se precizeze că există doar două genuri. Se pune problema utilității reale a unei astfel de modificări, însă o astfel de schimbare pare a deveni din ce în ce mai necesară în contextul global actual, dominat de dictatura minorității LGBTQ+. Pare a fi nevoie de o astfel de modificare și pentru că, în anumite state, copiii au dreptul de a-și schimba genul, o operație greu reversibilă și care poate avea consecințe grave, în special în cazul în care o astfel de decizie este luată în lipsa unui discernământ real.

Se preconizează că acest partid austriac de extremă dreapta va triumfa la alegerile generale din 29 septembrie, marcând o revenire remarcabilă de când a fost înlăturat din guvernul de coaliție, în 2019, pe fondul scandalului de corupție de la acea vreme. Se va adăuga o prevedere în Constituția Austriei, care să menționeze că există doar două genuri, și se vor impune reguli clare menite să reglementeze aplicabilitatea acestei prevederi în domeniul actelor de identitate. Partidul promite și interzicerea folosirii de către funcționarii publici a unui limbaj care include genul și încetarea finanțării din bani publici pentru ideologiile woke.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background