Președintele AUR, George Simion, s-a întâlnit luni, 26 august, la Belgrad (Serbia), împreună cu prim-ministrul Serbiei, Miloš Vučević, cu reprezentanții comunităților românești din Timoc și Voievodina la sediul Guvernului Serbiei. Întâlnirea a avut loc la inițiativa președintelui AUR

Postat de pe 26 august 2024

Președintele AUR, George Simion, s-a întâlnit luni, 26 august, la Belgrad (Serbia), împreună cu prim-ministrul Serbiei, Miloš Vučević, cu reprezentanții comunităților românești din Timoc și Voievodina la sediul Guvernului Serbiei. Întâlnirea a avut loc la inițiativa președintelui AUR.

Din partea comunităților românești din Serbia au luat parte Predrag Balašević – presedintele Partidului Neamului Românesc, Zaviša Žurž – Președintele Asociației pentru cultura Românilor/Vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, Daniel Magdu – președintele Consiliului Executiv al Consiliului Național al Minorității Naționale Române și președintele Comunității Românilor din Serbia (ONG), Stevan Mihajlov – vicepresedinte Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane și vicepresedinte CRS.

Subiectul principal al întâlnirii a vizat drepturile etnicilor români. Printre temele abordare s-au numărat: introducerea limbii române în școlile din localitățile în care locuiesc românii, mass-media în limba română, acordarea autorizațiilor de construire de către primari pentru construirea de biserici românești.

Președintele AUR, George Simion, a fost mereu preocupat de soarta românilor de pretutindeni. Demersul de astăzi a avut loc pentru ca românii din Serbia, din Timoc și Voievodina să își poată păstra identitatea românească.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background