Putin propune să primească străinii care fug de ideologia „neoliberală distructivă” a Occidentului

Postat de pe 22 august 2024

Aceștia ar putea beneficia de un permis de ședere de trei luni dacă atestă că provin din state străine cu valori contrare moralei tradiționale rusești, scrie Le Figaro

„Oferirea de sprijin umanitar oamenilor care împărtășesc valorile spirituale și morale tradiționale ale Rusiei” . Acesta este antetul unui nou decret  din 9 noiembrie 2022 și semnat de Vladimir Putin la 19 august 2024. 

Obiectivul, potrivit guvernului rus: „apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale” prin eliberarea permiselor de ședere temporare pentru cetățenii străini care „nu acceptă politicile implementate” de anumite state ale căror valori sunt contrare moralei ruse. 

Permis de ședere de trei luni

Concret, Federația Rusă se pregătește să acorde asistență străinilor care locuiesc în țări în care domnește o „ideologie neoliberală” distructivă „în contradicție cu valorile spirituale și morale tradiționale ale Rusiei, așa cum se prevede în fundamentele politicii de „Stat pentru păstrarea și întărirea valorilor spirituale și morale tradiționale” ale țării, asigură astfel decretul. 

Aceste persoane vor putea beneficia de un permis de ședere pe o perioadă de trei luni „în afara cotei aprobate de guvernul rus și fără a furniza documente care să le confirme cunoașterea limbii ruse, istoria rusă și legile de bază”, contrar procedurii obișnuite , precizează în continuare decretul, care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024. Rămâne de publicat lista statelor cu valori „distructive” în cauză, care trebuie stabilită de Ministerul rus al Afacerilor Externe, apoi aprobată de guvern. 

„Rusia întinde covorul roșu pentru tine”

O măsură care nu a eșuat să provoace o reacție pe rețelele de socializare. „Acest nou decret distruge agenda sistemului, permițând oamenilor iubitori de libertate să ocolească absurditățile birocratice obișnuite, cum ar fi testele de limbă sau examenele de istorie”, a declarat americanul de dreapta Alex Jones pe X (fostul Twitter). 

„Dacă sunteți gata să respingeți politicile lipsite de sens ale țărilor voastre de origine care promovează aceste agende distructive, anti-umane și neoliberale, Rusia va întinde covorul roșu pentru voi! (…) Este timpul să apărăm valorile spirituale și morale ”, a continuat el. 

„Satanism deschis”

Șeful statului rus nu este la primul său atac privind „decadența” Occidentului. „Vrem ca Rusia noastră să nu mai fie patria noastră? Vrem ca copiii noștri sa fie pervertiți, să le spunem că există alte genuri decât bărbații și femeile? Să li se ofere operații de schimbare a sexului? (…) Dictaturile elitelor occidentale sunt împotriva tuturor oamenilor. (…) Isus a spus „îi veți cunoaște după roadele lor”. (…) O astfel de negație a ființelor umane și a tuturor valorilor lor seamănă cu satanismul deschis”,  a spus el în septembrie 2022 în fața mai multor politicieni ruși. 

De fapt, șeful Kremlinului atacă în mod regulat Europa din cauza  ideilor pro-LGBT care sunt „impuse” oamenilor. „În unele țări europene, părinților li se spune că fetele nu mai pot purta fuste la școală. Ce este asta?”, s-a indignat el, la finalul summitului G20 din Japonia din iunie 2019. Vladimir Putin, care urmărește îndeaproape tendințele de gândire europene , „consideră că Bătrânul Continent își neagă rădăcinile pierzându-se în certuri ideologice” care ar provoca, în special, sfârșitul așa-zisei familii tradiționale, a culturii istorice și a patriotismului,  piloni ai societății ruse. 

sursă: Le Figaro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background