Moscova a fost vizată de un atac cu drone, spune primarul orașului

Postat de pe 21 august 2024

Primarul Moscovei a anunțat miercuri dimineața că capitala Rusiei a fost vizată de un atac cu dronă,  „unul dintre cele mai semnificative”  efectuate după el de Ucraina împotriva inimii puterii ruse, scrie Le Monde

„Încă două drone care zboară în direcția Moscovei au fost doborâte”, a anunțat Serghei Sobyanin la 4:43 a.m., ora locală, după alte publicații similare publicate anterior pe rețeaua de socializare Telegram.

„Apărarea stratificată a Moscovei împotriva dronelor inamice (…) ne-a permis să dejucăm cu succes toate atacurile. Forțele de apărare aeriană ale Ministerului Apărării au doborât zece dintre ele aseară ”, a spus consilierul. Potrivit domnului Sobyanin,  „acesta este una dintre cele mai mari tentative de atac efectuate vreodată împotriva Moscovei cu drone” .

Cel puțin trei avioane au fost doborâte în districtul Podolsk, din sudul regiunii Moscova, fără a provoca răni sau pagube, a relatat primarul.

Apărarea aeriană a doborât și mai multe drone în timpul nopții pe teritoriul de vest al Rusiei: în regiunea Bryansk, la granița cu Ucraina, apărarea aeriană a neutralizat în total cel puțin optsprezece drone, a relatat guvernatorul Alexandre Bogomaz pe Telegram în mai multe publicații. „Nu există victime sau pagube ”, a spus el.

Mai la sud, în regiunea Belgorod,  „mai multe ținte aeriene au fost doborâte ”, a spus guvernatorul local, Vyacheslav Gladkov, fără a raporta răni sau pagube.

„O rachetă”  a fost doborâtă și în jurul orei 1 a.m., ora locală, în vestul regiunii Rostov, la granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului acesteia, Vassili Goloubev.

Orașul Moscova și regiunea sa, situate la peste 500 de kilometri de granița cu Ucraina, au fost deja vizate de atacuri rare cu drone. În vara anului 2023, dispozitivele au fost distruse deasupra cartierului de afaceri al capitalei, iar în mai 2023, două dispozitive au avut aceeași soartă în apropierea Kremlinului.

Rusia se confruntă de două săptămâni cu o ofensivă transfrontalieră în curs de la Kiev, în timp ce trupele ruse își continuă avansul în estul Ucrainei. Moscova a exclus orice negocieri  „în această etapă” .

sursă: Le Monde


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background