Planuri mărețe, realizări răzlețe

Postat de pe 21 august 2024

Autor: Monica Tatoiu

De săptămâna asta începe toamna vrajbelor de toate felurile. Trebuie să fie niște breaking news, că mărirea pensiilor s-a fâsâit între extaz și agonie. Creșterea economică atât de trâmbițată nu mai este un drog suficient de puternic ca să adoarmă electoratul zăpăcit de factura la energie după canicula din aceasta vară. Plângăciosul de serviciu,  Bolos-finanțistul,  nu are încă un buget așa că a devenit discipolul șefului său de partid. Scrie proiecte fantasmagorice de breaking news. 

Începe bacul de toamnă,  care să mai trimită niște turme de plătitori pentru facultățile care nu sunt în nici un top internațional. Ministerul Educației înființează camerele de pedeapsă și dosarul elevului dar nu a finalizat încă noul plan de studiu 2024-2025. Dosarele de studii ale politicienilor se schimbă după cum bate vântul, precum al ministresei responsabile cu pensiile. PNL și PSD pregătesc întruniri de decizii mărețe.

Ciolacu trebuie să se hotărască, cu toată gura, dacă candidează, Ciucă trebuie să își justifice campania costisitoare pentru o carte de care râde toată lumea. Contracandidații  îi așteaptă la cotitură pe acești (i)responsabili cu crucea pe care o vor purta românii în următorii anii.

USR trece pe năframe care să ascundă derapajele de la Timișoara, București cu spitalul Sf. Pantelimon în grădina lui Dan Căpitan de Plai și a lui blondă de la spitale, Oana Sivache. Simion bate câmpii cu datul din gura-i că de dat altceva nu are ce. Se poate lăuda însă că este în trend internațional. Kamala Harris bate câmpii după modelul lui. Tandemul M&G visează la Cotroceni, vestala din templul răzbunării vrea să conducă oștirea revoltaților. Grădina Maicii Domnului, uscată de seceta de morală, arată ca un ogor pustiit de lăcuste.

Fiecare din cei care înțeleg urgia care vine, după țopăială electorală pe ritmuri de manele cu texte pentru analfabeți funcțional, se pregătesc să se salveze individual. Morții politic învie și cuvântă în ipostaze de prooroci mincinoși.

Crin Antonescu, liderul unei foste drepte, la fel de slabă ca cea de astăzi, are prorociri pro sistem. Nici un partid nu are soluții reale pentru România pe termen mediu și lung. Doar promisiuni irealizabile. Mari în formă, mici în fond. După cum sunt cei care le propun. Singura instituție care mai funcționează în România, plătită la greu, prin taxe tot mai aberante, este cea a PCR (pile cunoștințe relații).

De 10 ani ni se promit reforme mărețe în educație. Am ajuns de râsul lumii universitare. Nu avem universități de top, procentul de analfabetism funcțional crește, scandalurile sexuale și cele ale plagiatelor în studii doctorale aruncă noroi pe toți cei care trudesc în sistem. Colac peste pupăză, aflăm că  un presupus pedofil, absolvent cu opt clase, ”antrenor de genii” a fost premiat de Academia Română.

De mulți ani banii din sănătate au ajuns în ograda ANAF. Care a promis monitorizare eficientă. Spitalele sunt împărțite între Ministerul Sănătății și Consiliile Județene, care când este vreo belea cum se întâmplă acum la Sf. Pantelimon își pasează responsabilitatea ca la biliard. Promisiuni mărețe, morți răzlețe. Noroc, pentru „aleși”, că funcționează exporturile paralele de medicamente.

De vreo opt ani pensionarii sunt amețiți cu propuneri mărețe de rezolvare a inechităților.  Care urmează să îi învrăjbească în septembrie. Bugetul are o gaură imensă pe care prorocii politici ne promit că nu îl vor umple cu majorări de taxe. Minciuni golănești.

Dacă credeți vreo minciună din cele ce vor veni în campanie trebuie să înțelegeți că trebuie să vă asumați și consecințele acțiunilor acelora pe care îi legitimați. Succes!


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background