Două măsuri bune: interzicerea telefoanelor la ore și promovarea sportului de masă

Postat de pe 13 august 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat în emisiunea sa de la Radio Gold FM câteva măsuri interesante din domeniul educației și sportului.

A fost efectuată o modificare legislativă prin care copiii nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor de curs. Mai mult decât atât, aceste telefoane vor fi predate și închise într-un dulăpior, putând fi recuperate la finalizarea orelor. Ideea este foarte bună, mai ales dacă luăm în calcul influențele extrem de toxice din mediul online, ultra-frecventat de către copii și adolescenți. O dovadă a nocivității este inclusiv prezența din ce în ce mai ridicată a copiilor la festivalurile drogangelii. Profesorii s-au tot plâns în ultimii ani de lipsa de atenție a elevilor, acuzând faptul că aceștia stau pe telefon în loc să asculte în timpul lecțiilor. Faptul că se limitează măcar pentru câteva ore consumul de internet și de materiale video care îndobitocesc este un lucru benefic pentru dezvoltarea și progresul copiilor.

O altă măsură bună, în contextul în care în ultimele luni s-a tot vorbit despre importanța sportului în România, este inițiativa managerului Clubului Sportiv Universitar al ASE-ului, care a propus ca în școli, licee și universități să existe campionate ca în SUA. În America, se organizează competiții sportive între școli, licee și universități, astfel promovându-se ideea de sport și sportul de masă în sine. „Reinventarea sportului de masă e foarte importantă, într-o lume în care tinerii socializează doar pe aplicații, deși se află unii lângă alții, iar sportul a ajuns să se rezume la plimbări cu trotineta electrică”, a concluzionat Iosefina Pascal

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background