Slovacia boicotează ceremonia de închidere a JO din cauza „decadenței deviante”

Postat de pe 2 august 2024

Vicepremierul care reprezintă partidul de extremă dreaptă deplânge „teatru politic progresist” la ceremonia de deschidere de la Paris, scrie Politico

Viceprim-ministrul slovac Tomáš Taraba spune că va sări peste ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 din cauza „simbolurilor respingătoare ale decadenței deviante” la care a asistat în timpul ceremoniei de deschidere de vineri.

Spectacolul extravagant organizat de-a lungul râului Sena în capitala Franței a prezentat la un moment dat drag queens și un bărbat vopsit în albastrup, menit să-l reprezinte pe Bacchus, zeul grec al vinului, așezat pe un platou cu mâncare. Organizațiile creștine din Franța, Statele Unite și Rusia au afirmat că spectacolul le-a insultat religia, repetând o reprezentare faimoasă a cinei de taină .

Deși au negat orice intenție de a jigni, organizatorii Olimpiadei și-au cerut scuze duminică . Thomas Jolly, directorul artistic al evenimentului, a declarat pentru postul francez de știri 24 de ore BFM că spectacolul nu a fost menit să insulte creștinismul.

„Nu vei găsi niciodată în mine dorința de a batjocori și de a denigra pe cineva”, a spus Jolly.

Taraba, care urma să-și reprezinte țara la evenimentul de închidere din 11 august, a postat pe Facebook că organizatorii evenimentului au „pregătit pentru lume o expoziție dezgustătoare plină de ideologie LGBTI și insulte la adresa simbolurilor creștinismului”. Totuși, el a menționat că organizatorii „și-au cerut scuze creștinilor din întreaga lume pentru ofensa pe care au provocat-o”.

Taraba, care servește și ca ministru al Mediului în Cabinetul prim-ministrului populist de stânga Robert Fico, a fost ridicat la putere în urma alegerilor din 30 septembrie de anul trecut pe lista Partidului Național Slovac (SNS), de extremă dreapta. Fico, care înainte de 1989 a fost membru al Partidului Comunist din Cehoslovacia și ulterior a fondat partidul social-democrat Smer (Direcția), a susținut în ultimul deceniu din ce în ce mai mult pozițiile naționaliste, pro-Rusia și anti-Occident care l-au adus în orbita forțelor de extremă dreaptă din Slovacia.

Taraba a fost ales anterior în parlament în 2020, reprezentând Partidul Popular radical Slovacia Noastră (ĽSNS).

„Trebuia să reprezint Slovacia la ceremonia de închidere”, a continuat Taraba. „Dar această Olimpiada va fi amintită pentru totdeauna în lumea normală… pentru că a abuzat de frumusețea sportului și l-a transformat într-un teatru politic progresist.”

„Din acest motiv am decis să nu particip la ceremonia de închidere.”

sursă: Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background