Spânu face radiografia crimei de la Brăila. Complicitatea clanurilor mafiote cu autoritățile locale!
Postat de Gold FM Radio pe 1 august 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a oferit detalii neștiute despre crima odioasă și misterioasă de la Brăila, căreia i-a fost victimă o doctoriță: bani, violență, clanuri, complicități, cât de periculos e să trăiești și să muncești în România.
Pe data de 16 iulie, o doctoriță stomatolog a fost găsită moartă în cabinetul ei din Brăila. Jurnalistul Ion Spânu s-a deplasat la fața locului încă din primele zile ale investigației. A constatat că autoritățile erau complet debusolate și nu făceau nimic pentru soluționarea cazului. Se bănuiește că doctorița a fost ucisă de fostul său iubit din Republica Moldova sau de clanul care stă în spatele industriei cabinetelor medicale. În Brăila sunt 3 procurori, dintre care unul era în concediu și unul nu se pricepea, rămânând doar unul disponibil pentru anchetarea cazului. În prima zi, au intrat în cabinetul medical al victimei 4 echipe de criminaliști, care au amestecat complet probele. Comunicarea lipsea cu desăvârșire. Poliția anunțase că nu există camere de supraveghere în zonă, însă Ion Spânu a descoperit că un magazin de vizavi avea o cameră îndreptată chiar spre cabinet și spre stradă. Poliția a spus că dovezile video prezentate „nu sunt semnificative”. Autoritățile l-au exclus din start pe soțul doctoriței de pe lista suspecților.
Ion Spânu a dezvăluit detalii șocante despre viața și activitatea doctoriței și a apropiaților acesteia. Doctorița cumpărase o biserică în Galați, pe care a transformat-o în clinică, decorurile interioare fiind foarte luxoase, iar clădirea părând mai mult un muzeu decât un cabinet medical. Marina Gavril avea încă din studenție o relație cu un interlop periculos din Moldova, recent ieșit din închisoare. Se spune că, în momentul în care interlopul a fost condamnat, doctorița ar fi plecat din Moldova, luând cu ea suma de 800.000 de euro. Interlopul i-a jurat că se va răzbuna. Pista aceasta a fost deschisă de anchetatori abia ieri, deși în presă se cunoșteau aceste detalii deja de zile bune, fiind consultate atât publicațiile din România, cât și cele din Republica Moldova, pentru punerea cap la cap a datelor. Nici astăzi poliția nu cunoaște mobilul crimei, acesta nefiind nici pasional, nici financiar (doctorița avea în cabinet și asupra ei o sumă totală de 6.000 de euro de care criminalul nu s-a atins). Ion Spânu a mai subliniat și faptul că apărea un abțibild cu o firmă de pază pe geamurile clinicii, însă nu exista nicio cameră de supraveghere, ceea ce pune la îndoială condițiile în care doctorița a obținut autorizație de funcționare (fiind obligată prin lege să aibă asigurată pază).
Anchetatorii au arestat un suspect, însă jurnalistul Ion Spânu spune că acesta nu este adevăratul vinovat. Bărbatul a fost surprins pe camerele de supraveghere și apare că a intrat în cabinet pentru doar 33 de secunde, timp în care nu ar fi reușit să o bată și înjunghie pe femeie, și oricum nu ar fi putut ieși din clădire fără să fie pătat de sânge în urma acelui groaznic măcel. Sub unghiile victimei s-au găsit urme de ADN aparținând lui Maricel Mihai și ale unui bărbat încă neidentificat. Nimeni nu a audiat martorii care au văzut tot ce s-a întâmplat de la presupusul moment al crimei (în jurul orei 16.00) și până la ora 23.00, când au apărut autoritățile. Marina Gavril trebuia să aibă și o asistentă, care ar fi plecat la magazin în intervalul crimei, dar care nu a dat declarații nici până în ziua de azi. Există posibilitatea ca acest cabinet al doamnei Gavril să fi fost folosit în alte scopuri, sub fațada unor intervenții minore, pentru că la o distanță de câteva sute de metri se află și cabinetul soțului său.
Date fiind toate aceste detalii, există un dubiu rezonabil că această crimă ar fi putut fi comandată și că este implicată mafia. Siguranța în România a devenit o mare problemă, având în vedere că în unele dintre cele mai grave cazuri, care au zguduit țara, autoritățile nu au fost în stare să găsească vinovații sau să soluționeze crimele nici după mai mulți ani. La fel de grav este și că, dacă oamenii înstăriți nu sunt protejați, deși au toate mijloacele să-și angajeze pază, cetățenii de rând înseamnă că n-au nicio șansă să trăiască normal, fără o frică teribilă și constantă. Oamenii simpli sunt lipsiți de apărare în fața clanurilor! Ancheta de la Brăila, la fel ca multe altele din Securistan, stagnează pentru că la mijloc este vorba despre o complicitate între clanurile locale și autorități.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro