Încă un AUR la Jocurile Olimpice / canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache, victorie fără emoție

Postat de pe 1 august 2024

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Andrei Cornea şi Marian Enache s-au impus în finala olimpică.

Românii au pornit tare, pe culoarul 1, și n-au renunțat nicio clipă. Au rezistat incredibil atacurilor perechii din Olanda și au câștigat cu un ecart liniștitor.

VIDEO: FABULOASA CURSĂ a celor doi aurari

Medaliile de argint au revenit Olandei (Melvin Twellaar, Stef Broenink), în 6 min 13 sec 92/100, podiumul fiind completat de Irlanda (Daire Lynch, Philip Doyle), în 6 min 15 sec 17/100.Cornea şi Enache au prins in extremis finala, dar au adus prima medalie olimpică a României în istorie în Proba masculină de dublu vâsle.

România are acum patru medalii la JO 2024, două de aur, una câştigată de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, una obţinută de Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, una de argint, cucerită de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, tot la canotaj, la dublu vâsle feminin, şi una de bronz, obţinută de David Popovici la 100 metri liber. În acest moment, România este pe locul 11 în clasamentul pe medialii.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background