2 fotbaliști amenințați cu sancțiuni pentru că au refuzat să poarte ecusonul LGBTQ contra homofobiei

Postat de pe 22 mai 2024

Seara de duminică a fost marcată de cea de-a 38-a și ultima zi din campionatul francez Ligue 1. Acest weekend a fost și o oportunitate pentru Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) de a reintroduce ecusonul de culoarea curcubeului cu scopul de a transmite un mesaj de luptă împotriva homofobiei, scrie FootMercato

În Ligue 1, aceste inițiative au atras uneori critici populare din partea anumitor suporteri și chiar din partea anumitor jucători. Atacantul din Nantes, Mostafa Mohamed, a refuzat să joace împotriva lui Monaco . În cadrul aceleiași întâlniri, imagini de la Prime Video au arătat că mijlocașul monegasc, Mohamed Camara, a pus scotch alb peste ecusonul împotriva violenței împotriva persoanelor LGBT. Jucătorul malian în vârstă de 24 de ani a lipsit și la fotografia oficială a ambelor echipe înainte de începerea meciului.

Și acest gest l-ar putea costa scump pe jucător. La începutul săptămânii, ministrul Sportului, Amélie Oudéa-Castéra, l-a atacat violent internaționalul malian, clubul AS Monaco dar și Liga: 

„Consider că acesta este un comportament inacceptabil. De asemenea, am putut spune LFP ce am crezut despre asta aseară și cred că un astfel de comportament trebuie supus celor mai severe sancțiuni împotriva jucătorului și împotriva clubului care a lăsat să se întâmple„, a explicat ea pentru RTL.

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) a preluat problema de urgență, sub presiunea Ministerului Sportului care cere sancțiuni. Clubul din Monaco nu a dorit să reacționeze de la comentariile făcute de antrenorul său, Adi Hütter, care a confirmat că „ar avea loc o discuție pe plan intern” . Sezonul trecut, Mohamed Camara a lipsit de la meciul cu Lille în aceeași zi de conștientizare a luptei împotriva homofobiei. 

sursă: FootMercato


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background