Prăpăd în Ucraina! Mai multe regiuni lăsate în beznă!

Postat de pe 10 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a prezentat situația la zi a sistemului energetic ucrainean, făcând o trecere în revistă a pagubelor rezultate în urma bombardamentelor rusești.

Mintia pe Butuci

Jurnalista Iosefina Pascal începe prin a atrage atenția asupra faptului că, după cum a și prezis, Centrala Mintia, preluată recent de o firmă irakiană, este în proces de demolare. Asta se întâmplă în condițiile în care contractul de licitație prevedea ca centrala să nu fie dezmembrată, ci să se investească bani în retehnologizarea ei. Așadar, s-au încălcat condițiile contractuale, iar statul român nu pare să ia nicio măsură.

Situația din Ucraina

83 de rachete au fost ațintite asupra Ucrainei în decursul a câteva ore. Drept consecință, ucrainenii se confruntă cu pene de curent masive în Liov, Harkov, Luțk și alte regiuni. Au fost avariate Sediul SBU al serviciilor secrete din Kiev, două termocentrale din regiunea capitalei, una din Liov și o alta din Ivano-Frankvisk. În plus, a fost avariată o clădire din Kiev unde aveau loc întâlnirile delegațiilor UE și departamentul poliției naționale din Kiev și Harkov.

Un  oficial al MAPN anunța la Digi24 acum câteva ore că trei rachete au fost trase din zona de vest a peninsulei Crimeea și că au intrat în spațiul aerian din Moldova. Oficialii din Republica Moldova au ieșit public și au condamnat atacurile și violarea spațiului aerian național de către ruși.

S-a instituit o atmosferă generală de panică în Ucraina, mai ales în zonele care până acum nu au fost atât de afectate de război. Cetățenii au dat buzna în magazine pentru a aduna provizii și au năvălit asupra benzinăriilor pentru că, cel puțin în Odessa, autoritățile au anunțat că vor limita deplasarea populației începând cu ora 17:00. Totodată, oamenilor li s-a sugerat să limiteze consumul de curent între orele 17:00-22:00, pentru a nu suprasolicita ceea ce a rămas intact din rețeaua de energie electrică. Într-o astfel de situație de criză, ucrainenii au apelat la ajutorul polonezilor și s-au racordat la rețeaua lor de curent electric.

„Vladimir Putin a anunțat dimineață că bombardamentele reprezintă un răspuns la atacurile teroriste desfășurate de serviciile secrete ucrainene și că, dacă vor mai exista astfel de probleme, va răspunde pe măsură”, informează Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background