Blog

Vasile Dancu: Pauza am luat-o pentru ca am avut sentimentul ca PSD s-a “baronizat” si nu mai functioneaza

Vasile Dancu a declarat  la Gold FM,  in cadrul emisiunii “Ce-i in gusa, si-n capusa” moderata de Cozmin Gusa ca se reintoarce in politica dupa pauza luata in 2008.

“Pauza am luat-o pentru ca am avut sentimentul ca PSD s-a “baronizat” si nu mai functioneaza. A devenit o suma de gasti care isi promoveaza proiectele lor si nu mai promoveaza un proiect al partidului sau un proiect national . Asta s-a intamplat si dintr-o greseala strategica pe care eu am facut-o.  M-am si auto pedepsit, asta nu am spus-o niciodata.

Am inceput reforma partidului, descentralizarea, dar atunci, cu Mircea Geoana la conducere, partidul a devenit un partid tranzactionist. In momentul acela am simtit ca ideile nu mai conteaza in partid, ca nu mai este nevoie de intelectuali, era nevoie doar de relatii si de interconectari si de targuri. Si am iesit din pozitia de activ al politicii. Am revenit in politica dintr-o disperare. Inversul disperarii de atunci: ca partidul incepea sa fie linsat in spatiul public, pentru ca a pierdut foarte mult si nu are o strategie,  dupa perioada Dragnea, cand Dragnea a fost arestat partidul a ramas fara conducere. Si faptul ca PSD ESTE DE VINA incepe sa devina un slogan al politicii si ca nu este normal. Romania are nevoie de stanga mai mult decat avea inainte” a mai declarat Vasile Dancu.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.