Vladimir Putin și vechile frontiere – Sorin Roșca Stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 1 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Vladimir Putin nu s-a dereglat, s-a izolat și a devenit prea puternic. Președintele rus crede doar ce îi convine. Asta se întâmplă cu orice dictator”.

Sorin Roșca Stănescu consideră că președintele Federației Ruse Vladimir Putin ar fi cuprins de „beția puterii” pentru că, în percepția liderului rus, acesta va avea succes în tot ceea face. „Așa se întâmplă cu orice dictator” – susține jurnalistul. „Orice astfel de conducător decolează la un moment dat”.

Asta nu ar însemna că Vladimir Putin s-ar confrunta cu probleme mintale, ci s-ar încrede foarte mult în propriile puteri. Acesta ar crede că tot ce face el este bine și că va avea succes, în special după situația din Cecenia, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu.

În Cecenia, trupele rusești au cucerit teritoriul încă din anii 1999-2000. Rusia ar fi colaborat cu Occidentul, dar și cu Statele Unite ale Americii (SUA) în această operațiune. Putin ar fi convins atunci că luptând în Cecenia ar lupta de fapt împotriva terorismului. În prezent, liderul de la Kremlin ar avea un guvern-marionetă la Groznîi (capitala Ceceniei), conform jurnalistului. „Iar Vladimir Putin crede că îi va mai merge încă o dată și în cazul Ucrainei” – a adăugat acesta.

sursă photo: Google Maps via businessinsider.com

Putin și vechile frontiere

Sorin Roșca Stănescu consideră că președintele rus ar dori să refacă vechile frontiere ale Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (U.R.S.S.), fie în sens clasic, prin cucerirea de teritorii, fie în sens simbolic prin răspândirea ariei de influență. „Acesta ar fi unul din motivele pentru care Putin a fost nemulțumit de scenariul în care Ucraina ar fi intrat sub sfera de influență a Statelor Unite” – a adăugat jurnalistul.

„Nemulțumire lui au fost legitime, până la un punct. Vladimir Putin nu poate să fie de acord cu implementarea unor structuri militare ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în imediata vecinătate a Federației Ruse, respectiv în Ucraina” – spune jurnalistul la GOLD FM.  

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: podul.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background