Severin: Germania, Franța și alți “majori” nu ne-au sprijinit de fapt, iar Austria a jucat doar rolul opozantului de serviciu

Postat de pe 8 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a analizat epopeea intrării în Schengen și opoziția samavolnică a Austriei. S-a stabilit o serie de concluzii și consecințe în urma evenimentelor din ultimele zile și a fost oferită o posibilă explicație pentru lipsa de solidaritate declarativă cu România din partea liderilor țărilor UE.

Adrian Severin și-a început analiza prin a spune că lăsarea României în afara Schengen-ului nu este o sancțiune, ci o încălcare a tratatelor. Nimeni din UE nu este îndreptățit să țină România în afara Schengen-ului atâta timp cât condițiile tehnice sunt îndeplinite, a avertizat analistul, punctând faptul că trebuie fără doar și poate să se respecte Tratatul UE. În caz contrar, România ar trebui să meargă la judecată. „Această atitudine ar fi trebuit adoptată de multă vreme! Toți eroii care vin acum și bat cu pumnul în masă sunt simpli caraghioși care vor rapid, cu mult zgomot, să acopere lașitatea și slugărnicia lor de până acum”, a declarat Adrian Severin.

Nu Austria e de vină, e altcineva în spatele ei!

Austria e o țară care nici măcar nu aparține alianței NATO, a fost scoasă din Comunitatea de Informații, este un stat-căpușă și totuși are un tupeu și un curaj teribil să intervină în chestiuni atât de importante la nivelul UE. Adrian Severin a lansat o ipoteză conform căreia în spatele Austriei se află alte state care și-au băgat nasul în problema aderării României la Schengen și care ne pun bețe în roate. „Dacă Berlinul voia ca noi să intrăm în Schengen, intram de multă vreme. La fel și cei de la Paris. Dacă ei voiau să intrăm în Schengen, dădeau o tură pe la Berlin și tăcea toată lumea”, a afirmat analistul în cadrul emisiunii. 

Aceste noi indicii scot la iveală faptul că lipsa de solidaritate a Franței și a Germaniei a contat foarte mult în problema intrării în Schengen. Degeaba se laudă pe la conferințe că ne acceptă și ne susțin dacă faptele demonstrează complet altceva! „Nu e nimeni alături de România și asta e vina noastră! Dar această vină a noastră nu scuză ticăloșia lor. Austria nu s-ar fi opus dacă Berlinul i-ar fi închis gura. Problemele astea sunt chestiuni vechi”, a adăugat Adrian Severin, subliniind și faptul că politicienii nu știu să conducă negocieri și nu știu să reprezinte interesele României.

Așadar, Austria doar joacă rolul opozantului de serviciu, fiind impulsionată din spate și de alte state care nu ne susțin cu adevărat, dar fiind motivată și de propriul interes de a-și recâștiga puterea imperială în anumite aspecte ale guvernării, parazitând alte state. Bineînțeles că le convine să ‘căpușeze’ România, pentru că țara noastră are o bogăție incredibilă care a reprezentat de-a lungul vremii atât un mare noroc, cât și un mare blestem. „Este recurentă agresiunea economică a Austriei față de România!”, a afirmat analistul, aducând aminte de istoria comună și tulburată a celor două state.

„Era de la sine înțeles că trebuia să dăm și noi ceva, dar trebuia și asta negociat. Nu putem da totul pentru a obține doar un titlu de glorie care nu ne ajută cu nimic și nu ne hrănește. Prețul pe care România l-a plătit pentru a atinge anumite ținte a fost mult prea mare!”, a declarat Adrian Severin. Încă de la începutul anilor 2000, politicienilor noștri le-a lipsit caracterul, însă au compensat’ printr-o mult prea pregnantă atitudine servilă. Așa se face că am ajuns astăzi slugile Europei, pentru că încă de la început am fost înțeleși și tratați ca aparținând unei clase inferioare, făcându-se complet abstracție de faptul că România a avut o cultură și o istorie vastă înainte de intrarea în orice uniune. Europenii și-au pierdut respectul pentru România, iar acesta a fost înlocuit de disprețul pe care îl vedem astăzi.

Concluzia este că am învățat o lecție amară, în urma căreia trebuie luate niște decizii prompte: demisia Ministrului de Externe și a Ministrului Justiției, cercetarea bilanțului activității comerciale a OMV-ului, a băncilor cu capital austriac și, în plus de asta, acum e momentul să mergem până la naționalizarea Petromului, după cum a sugerat Adrian Severin la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background