SAGA Festival, noul „eșec” al serviciilor secrete – Iosefina Pascal

Postat de pe 6 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Am fost surprinsă să văd trupe de-ale Serviciului Român de Informații (SRI – n.r.) la acest festival. Sunt curiosă, totuși, ce au făcut acolo? Că traficul și consumul de droguri tot s-au făcut”.

SAGA Festival 2022, un spectacol de muzică electronică ținut în București în acest sfârșit de săptămână ar fi adus câteva surprize. 73.000 de persoane au participat la acest festival pe Arena Națională în dățile de 3, 4 și 5 mai, dintre care 97 au avut probleme medicale, iar 13 au avut nevoie să fie transportate la spital. Unul dintre participanți, un tânăr de 25 de ani a murit în timpul spectacolului.

De asemenea, Jandarmeria Română declară faptul că, în perioada celor trei zile de SAGA Festival, au fost înregistrate 129 de infracțiuni, dintre care 119 legate de consumul și traficul de droguri, conform unui comunicat de presă citat de G4Media. „În cazurile de încălcare a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, se continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T” – susțin autoritățile.

SRI la SAGA

Iosefina Pascal, prezentă în ultima zi de festival în calitate de jurnalist și observator, a constatat prezența unor trupe ale celor de la Serviciul Român de Informații. Cu toate acestea, acest detaliu nu a fost foarte răspândit în mediul public. „Gândiți-vă, doar, cum ar fi fost să știe toată țara că la festivalul unde a fost prezent și SRI-ul s-a făcut trafic de droguri și s-au consumat astfel de substanțe” – spune jurnalista. „Normal ar fi fost ca aceștia să fie îmbrăcați în civil și să rezolve această treabă sub acoperire. Este bine știut că astfel de fenomene sunt des întâlnite la festivaluri, iar nimeni nu accționează”.

Ipoteza Iosefinei este că, după aceste evenimente, SRI va veni să spună că modificările privind legile siguranței naționale sunt necesare. Prin interceptarea cetățenilor pe diverse rețele de socializare, cei de la Serviciul Român de Informații ar fi putut să prevină aceste probleme.

Ipocrizia

În urma informațiilor privind traficul și consumul de droguri de la festivaluri, unele personalități cu funcții importante în stat și-au transmis sentimentul de indignare în spațiul public. În acest sens, Iosefina Pascal este de părere că ar trebui începute investigații și în ceea ce privește clasa politică de la noi, care nu ar fi lipsită de astfel de activități. „În clubulețele din nordul capitalei, unde se duc toși șmecherașii aceștia să țină roaba, sunt doamne care se droghează în baie” – a adăugat jurnalista GOLD FM. „Aceași oameni vin după aceea și ne spun nouă că toți copiii de la festivalul SAGA ar fi niște drogați”.

De asemenea, un alt lucru remarcat de Iosefina Pascal la acest spectacol a fost slaba verificare de la intrare și absența câinilor instruiți pentru a depista drogurile. „Intra puhoi de lume la acest festival. Dacă aveai câine special care controla bagajele oamenilor, cum este obligatoriu și normal, poate lucrurile ar fi stat altfel. Dar nu, au fost trei dube de la SRI și niște băieți împăiați cu mitraliera pe piept, care, se pare, au venit degeaba” – observă jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background