Înarmarea UE pe bani grei, declarații belicoase și ce spune DGIA

Postat de pe 29 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, marele „tun” pe care îl pregătește UE, după achiziția de vaccinuri din pandemie și după aprovizionarea cu gaz lichefiat scump din SUA.

Aflăm dintr-un articol scris și publicat de Victor Ciutacu despre un al treilea mare tun al Uniunii Europene, și anume programul de înarmare comună a statelor Uniunii Europene. Deja plătim 2,5% din PIB la NATO pentru înarmare, iar acum urmează să mai scoatem din buzunar câteva milioane bune în același scop. Victor Ciutacu scoate în evidență următoarele chestiuni foarte importante:

Ar fi al treilea tun de proporții cosmice pe care-l vor achita cetățenii Uniunii Europene. După ce ne-au cocoșat pe toți financiar, cedând întâi uriașului lobby al big pharma și apoi intereselor americane pe piața gazului lichefiat, acum vor să ne bage mâna-n buzunar să punem pe picioare și uriașa industrie de apărare. Unde, evident, tot americanii sunt zmeii pieței. Dar pe lângă ei mănâncă o pâine albă și producătorii din țările europene importante. Noi, românii, ca de obicei, o să avem iar de dat, că doar nu ne închipuim că am putea intra vreodată la oala comună cu livrări. La fel cum sper că nimeni nu e atât de naiv să-și închipuie că, la reconstrucția Ucrainei, o să luăm vreun contract mai mare decât pus termopane la grădinițele de la țară.”

România produce muniție, dar o trimite direct Ucrainei, pe datorie, cumpărând la rândul său armament din afară. Mai mult decât atât, avem nevoie de cadre în Poliție în general, în armată și mai peste tot în instituțiile de forță.

După ce Emmanuel Macron a declarat că dorește trimiterea de soldați în Ucraina, au apărut reacții imediate din partea Germaniei, Turciei și chiar SUA, adică în partea jucătorilor importanți din cadrul NATO, care au refuzat complet acest scenariu, tocmai pentru că nu vrea nimeni să se ajungă la un conflict direct cu Rusia. O sursă de la Direcția de Informații Militare, din cadrul MApN afirmă următoarele:

„Conform unui oficial din cadrul Direcţiei Informaţii Militare din MApN, este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO, chiar dacă vedem aproape zilnic declaraţii alarmiste din partea ambelor tabere. În schimb, este un grad de probabilitate mediu pentru incidente izolate, cum ar fi muniţie căzută pe teritoriul unei ţări membre NATO, avarierea unor nave de către mine marine etc.”

Nu există motive reale pentru isteria generală care s-a creat, dar nu există nici vreun interes de a o stopa, pentru că următorul mare plan este un al treilea tun al UE, ce vizează apărarea și înarmarea pe bani mulți.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background