Cine ar fi un bun ministru al sănătății pentru România?

Postat de pe 8 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Adrian Streinu – Cercel și Dorel Săndesc ar fi foarte buni miniștrii ai sănătății ai României”.

În contextul Guvernului provizoriu și al negocierilor pentru formarea unui nou Executiv dintre PSD și PNL, Marius Ghilezan vede în Adrian Streinu – Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase, și în Dorel Săndesc, șeful Asociației de ATI, două propuneri foarte bune pentru postul de ministru al sănătății.

„Amândoi sunt excepționali!” – susține jurnalistul. „Amândoi sunt conectați la viața românilor și sunt integrați în tot ceea ce reprezintă pandemia. Ambii au mai lucrat în Ministerul Sănătății, care în prezent este foarte dezordonat”.

Ar fi nevoie de unul dintre aceste două nume pentru a cualiza unul dintre cele mai importante ministere din Guvernul României, potrivit lui Marius Ghilezan. Ambii sunt medici de renume și au apărut des în spațiul public criticând, în calitate de experți, măsurile luate de autorități. Atât Adrian Streinu – Cercel cât și Dorel Săndesc au încercat să propună soluții care, în concepția lor, ar fi fost mai bune pentru România în scenariul epidemiologic.

CV-ul lui Adrian Streinu – Cercel poate fi citit aici.

CV-ul lui Dorel Săndesc poate fi citit aici.

Alexandru Rafila, o posibilă alegere nefavorabilă României

Jurnalistul de la Rimânia Liberă este de părere că cea mai mare slăbiciune a lui Marcel Ciolacu, preșdintele PSD, ar fi să-l pună pe Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, în fruntea Ministerului Săpnătății. “Acesta nu are nicio experiență de management. El este omul OMS-ului, care e o instituție de lobby a BigPharma. Pe lângă asta, nu are nicio conexiune cu marii epidemiologi ai României” – a adăugat Marius Ghilezan.

„Alexandru Rafila poartă povara tatălui și a crimelor de la Apateu din 1949” – dezvălui jurnalistul. În vara din 1949 au avut loc revolte populare, generate de cotele aberante impuse de către regimul comunist, constând în confiscarea grâului direct de la batoze.

CV-ul lui Alexandru Rafila poate fi citit aici.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background