Mini marțienii CrytoDATA și autodenunțul din creierii nopții – atacuri asupra presei

Postat de pe 13 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noi detalii în exclusivitate despre „mini-marțienii” CryptoData, protejați și coordonați de către Florian Coldea.

În emisiunea „Culisele Statului Paralel”, moderată de jurnalista Anca Alexandrescu pe postul de televiziune Realitatea PLUS, Bogdan Mărunțiș și Ovidiu Toma au intervenit în direct, fiind direct vizați de dezbaterea de aseară, dar mai ales de anchetele cu privire la activitățile dubioase ale CryptoData. Este interesant momentul în care aceștia au ales să comenteze subiectul, având în vedere că ancheta a fost demarată imediat după scandalul UNTOLD Dubai, iar cei doi au refuzat în repetate rânduri să-și exprime punctul de vedere, chiar și în fața apropiaților.

Bogdan Mărunțiș a confirmat el însuși, în cadrul emisiunii de la Realitatea, că toate datele prezentate în anchetele jurnalistei Iosefina Pascal sunt adevărate. Ovidiu Toma și Bogdan Mărunțiș s-au ocupat împreună de crearea de documente și articole false cu scopul de a arunca o umbră de îndoială asupra activității jurnalistice din ultima lună a Iosefinei Pascal, Ancăi Alexandrescu, a lui Liviu Alexa și Cozmin Gușă. Ovidiu Toma chiar a recunoscut că a fost un gest nesăbuit („tâmpit”) din partea lor să emită informații false în spațiul public. Cei doi protagoniști ai scandalului CryptoData au mărturisit că, din pricina multiplelor anchete care au apărut, au decis că trebuie să creeze mai multe fake news-uri prin care să încerce să decredibilizeze demersurile jurnaliștilor. Strategia de a recurge la fapte penale în încercarea de a acoperi orice discuție serioasă despre aceste anchete s-a întors complet împotriva lor.

O primă faptă extrem de gravă săvârșită de cei doi este chiar uzurparea de identitate, lucru foarte clar văzut în interacțiunea dintre Anca Alexandrescu și Bogdan Mărunțiș, de pe un cont fals creat de el, sub identitatea unui cetățean bulgar, investitor în cryptomonede. Sub această identitate falsă, Mărunțiș a început să-i trimită linkuri false Ancăi Alexandrescu. De fapt, este vorba despre un articol online falsificat chiar de către Mărunțiș și gașca sa, reprezentând o clonă a site-ului Reuters. Articolul vorbește despre utilizarea dispozitivelor criptate în ceea ce înseamnă finanțarea unor grupări criminale, a unor mercenari și a unor războaie. În cuprinsul acestui articol se spune în mod fals că dispozitivele CryptoData prezentate în imaginea inserată de ei ar fi folosite de mercenarii ruși și ucraineni în războiul din Ucraina. Ei au creat povestea, pornind de la premisa reală că există companii care fac astfel de lucruri și au asociat și CryptoData cu astfel de practici și de companii, spunând că au legătură cu războiul din Ucraina.

Sunt încălcate cel puțin 4 articole din Codul Penal prin faptul că a fost furată identitatea unui cetățean și prin folosirea acesteia pentru a induce în eroare jurnaliști. Bogdan Mărunțiș a mai trimis un link de la vama din Ucraina. Spunea el că este un link de pe un site de știri din Ucraina în care se vorbește despre 8 laptopuri CryptoData care au fost confiscate de la un cetățean care le aducea în mod ilegal în Ucraina din Germania. Întâmplător sau nu, acolo își desfășoară activitatea unul dintre partenerii infracționali ai CryptoData, GSB International. Există și o factură de 7 milioane de dolari primiți de Ovidiu Toma de la această companie pentru că a produs în China telefoanele CryptoData. Din Germania, acele laptopuri au ajuns în Ucraina, iar vameșii ucraineni au fost suspicioși și au deschis o anchetă penală cu privire la modul în care au ajuns device-urile în Ucraina. Informația aceasta este reală, apare pe cel puțin 4 site-uri ucrainene de știri și a fost preluată în mainstream media din Ucraina.

Mărunțiș și partenerii săi au mai generat și un document fals, cu acei ursuleți, acele figurine cu Putin, ceea ce crește cota de fapte penale săvârșite. Este vorba de un contract în care apar semnături și ștampile, pare real, dar este falsificat. Au apărut documente și mail-uri falsificate și în cadrul altor situații în care sunt implicați cei de la CryptoData. Apar foarte multe informații care confirmă legătura companiei CryptoData cu Rusia. Pozele arată capturi de ecran cu site-uri rusești unde se vând laptopuri și telefoane CryptoData.

„Niște oameni care se ocupă de asemenea falsuri grosolane, săvârșesc fapte penale pentru a bloca o anchetă despre activitățile lor sulfuroase, vin și confirmă în spațiul public că fac astfel de falsuri. Mie mi se pare extraordinară discuția pe care am avut-o cu Bogdan Mărunțiș și lucrurile pe care le-a recunoscut a le fi săvârșit ieri, pentru că vă confirmă absolut tot ce am zis până acum. Tocmai de aceea n-a putut să comenteze și nu va putea să comenteze cu privire la modul în care și-a obținut averea sau cu privire la modul în care mama lui a reușit să pună mâna pe Gerom S.A., ea fiind o simplă contabilă acolo, cu ajutorul administratorilor Gerom S.A., și împreună cu CRBL și cu tovarășii lui Mărunțiș, cu Mărunțiș în frunte, să pună bazele fermei de cryptomonede de la Buzău, așa cum este documentat în acest dosar din instanță”, a prezentat Iosefina Pascal.

Există înregistrări multiple cu privire la prezența mercenarilor la masa lui Coldea, respectiv a lui Ovidiu Toma la UNTOLD. Vedem, de asemenea, că în Rusia sunt promovate produsele CryptoData, precum și firma producătoare, deși Rusia e o țară aflată sub embargo, iar tot felul de influenceri și afaceriști din Rusia promovează firma CryptoData. Chiar în videoclipul de promovare a produselor ni se arată că infractorii sunt cei care beneficiază de aceste dispozitive pe care ei le aduc din Germania în Ucraina prin cărăuși, cu acte false prin vămile din România.

„Așteptăm să demonteze toate dovezile pe care le-am prezentat împotriva lor. Altfel sunt doar niște troli penibili, care, deși au stat toată noaptea să spameze conturile de socializare ale jurnaliștilor, nu-și pot depăși această condiție  de troli penibili, care în mod repetat au creat site-uri false, inclusiv pentru a-și susține și promova activitatea firmei CryptoData, au cooptat influenceri care să le promoveze produsele, știind foarte bine că acestea sunt folosite într-o escrocherie, într-o schemă Ponzi cu cryptomonede, care ar fi trebuit susținute prin aur, aur care nu există”, a adăugat jurnalista.

Mai îngrijorător este că, dacă niște personaje de tipul Mărunțiș și Toma pot falsifica astfel de informații la acest nivel, înseamnă că, în plin an electoral, și alegerile din România sunt în pericol. Ar trebui să-i intereseze pe cetățeni, dar și pe autorități, că niște băieți ca Toma și Mărunțiș au proiecte în desfășurare cu Dumitru Dumbravă, care le promovează telefoanele, șeful Câmpului Tactic din SRI, cu Dumitru Cocoru, șeful departamentului de interceptări de la SRI, și dau petreceri cu Florian Coldea.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background