Iosefina Pascal: Topul europarlamentarilor: 1.Cristian Terheș, 2.Mihai Neamțu, 3.Dan Motreanu. Topul negativ: Alexandru Muraru, Virgil Popescu, Claudiu Manda

Postat de pe 11 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a realizat un top al candidaților la europarlamentare, precizând care sunt primii 3 cei mai buni și primii 3 cei mai nepotriviți pentru această funcție.

În vederea realizării clasamentului său, jurnalista Iosefina Pascal a ținut cont de toate abaterile grave ale politicienilor din pandemie și din timpul războiului din Ucraina. În primul rând, jurnalista a reamintit tuturor cum liberalul Florin Cîțu, din postura sa de prim-ministru de atunci, i-a numit „teroriști” pe toți cei care luptau împotriva restricțiilor aberante. Mai mult decât atât, aceasta a amintit de „listele de putiniști” făcute în tandem de frații Muraru. Pe „listele negre” au apărut toți jurnaliștii și vectorii publici „putiniști” care au îndrăznit să vorbească despre teme precum: batalioanele Azov, laboratoarele-arme biologice din Ucraina, modul în care europenii și occidentalii vor fi nevoiți să deconteze (economic și militar), în timp, toate nenorocirile ce se petreceau pe teritoriul ucrainean și alte teme similare, absolut valide și justificate.

Așadar, în topul negativ, locul 1 îi este rezervat lui Alexandru Muraru, artizanul listelor negre și, deci, un politician incompatibil cu democrația și cu o posibilă postură de reprezentant al României în Parlamentul European. Pe locul 2 se clasează Virgil Popescu, un politician al cărui scop pare să fie „pensionarea” rapidă și sigură sau obținerea imunității în fața oricăror proceduri juridice. Iosefina Pascal l-a caracterizat pe Virgil Popescu drept „groparul sistemului energetic din România”, pentru că, înainte de prezentarea PNRR-ul în fața națiunii, a reușit să distrugă Termocentrala Mintia, în pofida soluțiilor viabile prezentate de presă și de activiști. Pe locul 3 se poziționează PSD-istul Claudiu Manda, pentru că a desăvârșit cea mai mare trădare din ultimii 5-6 ani. El a fost însărcinat cu gestionarea activității comisiei de control a SRI în Parlamentul României și cu investigarea activității paralele cu legile statului a lui Florian Coldea, Dumitru Cocoru, Dumitru Dumbravă și a altora din rețeaua lui Coldea. Manda și-a îndeplinit sarcina, dar a secretizat audierile, raportul final al comisiei și nimeni nu a putut afla detaliile importante conținute în acesta, ce ar fi putut reprezenta un prim pas esențial în reconstrucția țării.

În topul pozitiv, prima poziție este ocupată de Cristian Terheș, care a fost singurul europarlamentar care a reprezentat România cu succes în PE și a comunicat public și transparent toate activitățile întreprinse în cadrul acestei instituții. Pe locul 2 se situează Mihai Neamțu, care este reprezentativ pentru o mare parte a votanților conservatori din România, fiind foarte bine pregătit atât pe politică externă, cât și pe politică internă. Pe locul 3 este Dan Motreanu, pentru că a fost printre singurii europarlamentari de la PNL care a luptat pentru cauza fermierilor români în cadrul dezbaterilor din PE, cerând măsuri drastice împotriva accesului mult prea facil al cerealelor ucrainene în România/Europa.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background