Discriminarea pozitivă: Iohannis e pentru, SUA e împotrivă
Postat de Gold FM Radio pe 4 noiembrie 2022
Autor: Oana-Medeea Groza
În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în discuție felul în care Președintele României s-a prezentat în parlament după o lungă perioadă de pauză cu un discurs despre egalitatea de gen și despre combaterea discriminării. Totodată, sunt prezentate deciziile Curții Supreme din SUA pe aceeași temă.
Klaus Iohannis a reapărut în peisajul politic și s-a prezentat în Parlament, după o lungă perioadă de pauză, dar nu oricum! Președintele României a ținut un discurs pentru egalitatea de gen.
„E nevoie de combaterea discriminării, a stereotipurilor de gen, a comportamentului misogin și a prejudecăților”, zice Klaus Iohannis.
Deși cauza este una bună, Andrei Gușă subliniază că faptele președintelui arată oarecum contrariul: „Se pare că Iohannis simpatizează femeile și vrea să le ajute. Nu știu cum le ajută, căci eu n-am auzit de nici măcar o femeie promovată cu adevărat de domnul Iohannis din postura de președinte sau de primar al Sibiului”.
Discursul șefului de stat este presărat cu lozinci, însă, dacă se trece ‘dincolo de propagandă‘, se observă clar că realitatea faptică este cu totul alta. Din postura domniei sale, aceea de președinte, Klaus Iohannis ar fi putut să facă mult mai multe lucruri pentru binele femeilor, dacă tot le consideră o minoritate. Adevărul este că în societatea de astăzi femeile nu mai reprezintă o minoritate și au reușit să ia puterea în mâinile lor. Așa că nu e nevoie de protecția domnului Iohannis.
„Mi se pare nepotrivit după o absență atât de lungă să vină fix cu această lozincă, în postura în care e țara în momentul de față, căci ne pândește o iarnă grea și e clar că timpul trece și tace”, adaugă Andrei Gușă.
Curtea Supremă a SUA critică discriminarea pozitivă din campusurile universitare americane
O altă știre pe o temă similară, citată de Andrei Gușă din Ziare.com, anunță: ‘Curtea Supremă a SUA critică discriminarea pozitivă din campusurile universitare americane. Se anunță o nouă decizie istorică‘. Discriminarea pozitivă a pornit chiar din SUA și se manifestă prin aplicarea unui tratament preferențial în cazul minorităților rasiale sau sexuale, ulterior extins și în cazul femeilor. Andrei Gușă comentează că o astfel de decizie reprezintă o mare schimbare de paradigmă față de măsurile (destul de extremiste, după cum spune moderatorul) instalate odată cu venirea la putere a lui Biden.
Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.