„CNA-ul a devenit un instrument de cenzură manevrat politic” – Sorin Roșca Stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 1 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Anumiți oameni puși politic au ajuns să hotărască ce fac ei cu posturile de radio și cu televiziunile”.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a fost creat pentru apărarea libertății de expresia, nu să o înhibe, așa cum ar face-o astăzi, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu. Jurnalistul a semnalat în pastila sa video că lucrurile s-ar îndrepta într-o direcție greșită, tocmai din cazua implicărilor politice.

„În această instituție trebuie să conducă persoane acreditate din breslele jurnaliștilor” – susține Sorin Roșca Stănescu. „Eu mi-am dat doctoratul în CNA cu un proiect de lege care schimba complet această instituție, însă între timp l-a aruncat la gunoi Alina Gorghiu când a fost președinta Partidului Național Liberal (PCL), deși mi-a promis că nu o face. A ajuns să fie o instituție politică”.

Jurnalistul a adăugat că toți din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului ar primi acele funcții pe baza relațiilor politice. Un grup dintre aceștia ar fi ajuns să hotărască ce se întâmplă cu posturile de radio și cu televiziunile. „Dacă CNA-ul va ajunge să controleze și activitatea de pe internet va fi nenorocire” – este de părere Sorin Roșca Stănescu.

Acesta consideră că instituția ar trebui să sprijine jurnaliștii din România prin finanțare. Din amenzile pe care le încasează CNA de la diverse canale media să ajute altele care nu crează probleme.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background