Analiza managementului FRJUDO

Postat de pe 15 martie 2024

𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞…-𝒂 𝒔𝒆 𝒄𝒊𝒕𝒊 𝒊̂𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒈𝒓𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒔̧𝒊 𝒂 𝒔𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒍𝒕𝒂 𝒈𝒂𝒍𝒆𝒓𝒊𝒂 𝒇𝒐𝒕𝒐-

👉 𝐀𝐍𝐀𝐋𝐈𝐙𝐀 𝐌𝐀𝐍𝐀𝐆𝐄𝐌𝐄𝐍𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐅𝐑𝐉𝐔𝐃𝐎Observ în ultimul timp în mediul online că se propagă un fenomen şi anume acela X vs Y. De la bun început să fie ştiut că nu am să acuz şi în acelaşi timp, nu am să intru în caruselul pro sau contra Marius Vizer pentru că este clar, domnia sa este revoluţionarul judoului mondial iar conflictul dintre preşedintele IJF şi FRJ nu mă priveşte şi nu am să fac polemică pe caz.Ceea ce veţi vedea descris în această lungă scrisoare este documentat, argumentat iar cine are o părere contra îl rog să o facă în aceleaşi condiţii de pace, prietenie şi diplomaţie cum se va constata că este scrierea mea. ⚠️𝐀𝐑𝐆𝐔𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐓 – cu probe şi realităţi. Şi de ce spun asta? Pentru că am trecut, ca angajat FRJ, prin “mâna” a trei preşedinţi: Doru Ioan Sapta, Florin Daniel Lascău şi 2 mandate Cozmin-Horea Guşă. Pentru că am colaborat administrativ cu toate loturile României, cu toţi antrenorii de lot şi pentru că vreau să cred că ceva, ceva a trecut pe lângă mine şi am măcar o minimă cunoştinţă despre ce s-a petrecut şi mai important ⚠️𝐂𝐄 𝐍𝐔 𝐒-𝐀 𝐏𝐄𝐓𝐑𝐄𝐂𝐔𝐓.

👉 𝐈𝐍𝐓𝐑𝐎𝐃𝐔𝐂𝐄𝐑𝐄 Pentru o mai bună înţelegere a celor ce urmează a fi expuse, este necesar să înţelegeţi mecanismele care guvernează activitatea federaţiei noastre. În primul rând legea care trasează liniile directoare şi stabileşte limitele legale în activitatea TUTUROR federaţiilor sportive naţionale, este Legea 69/2000. FRJudo încheie anual un contract de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Sport (fost MTS, MSp) în care sunt bineînţeles asumate şi obiective. Un mecanism similar se găseşte şi în relaţia dintre federaţie şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, obiectivele şi componenţa nominală, a sportivilor (pe categorii de greutate) şi a staff-ului tehnic, locaţii şi perioade de pregătire pe plan intern şi internaţional, participare la competiţii internaţionale, fiind asumată prin Planurile de Pregătire ale antrenorilor, întocmite personal de aceştia şi depuse la secretariatul COSR, care ulterior se susţin şi mai apoi se aprobă în cadrul CTSOP a COSR (CTSOP = Comisia Tehnică Olimpică şi pentru Sportul de Performanţă). Altfel Lotul Olimpic NU EXISTĂ. De asemenea, toţi componenţii loturilor olimpice de seniori, pentru că la ei ne referim, beneficiază de indemnizaţie lunară, bani de pregătire – cazare, masă, medicamentaţie etc. Apoi, pentru că foarte puţini ştiu şi mai puţini citesc, clar trebuie precizat că ⚠️𝐓𝐎𝐓̧𝐈 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐎𝐍𝐄𝐍𝐓̧𝐈𝐈 𝐋𝐎𝐓𝐔𝐑𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐍𝐀𝐓̧𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐄/𝐎𝐋𝐈𝐌𝐏𝐈𝐂𝐄 au obligaţia să aibă aviz medical eliberat de INMS (Institutul Naţional de Medicină în Sport), niciun alt certificat medical NEFIIND VALABIL – vezi Legea 69/2000. Toate achiziţiile, fie de medicamente, transport terestru şi aerian ori alte cheltuieli din banii statului sunt publice, pe baza acordurilor cadru încheiate şi care au fost postate în SICAP – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

👉 𝐂𝐔𝐏𝐑𝐈𝐍𝐒 𝐂𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐫𝐬̧.Şi acum fiind expunerea făcută, să trecem la treabă. În urmă cu ceva timp, sub conducerea preşedintelui Cozmin Guşă, Oradea redevenea un centru Olimpic prin reînfiinţarea LO Masculin Seniori. Să nu mai aduc aminte de faptul că se făcuse prin alte vremuri, de către alte conduceri, adresă la COSR pentru desfiinţarea lotului de la Piteşti (lot în care se pregătea viitorul campion mondial de cadeţi, Şerban Eduard) si să trecem peste. Prin planurile de pregătire, se contura un lot care îi avea la cârmă pe antrenorii Emil Morar – principal şi Dan Fâşie – secund, plus un staff tehnic format din medic, psiholog, nutriţionist, maseur, preparator fizic. Sportivii asumaţi în acest plan erau -66 kg Borş Laris, -73 kg Raicu Alexandru şi Şulcă Adrian, -90 kg Creţ Alex, -100 kg Asley Gonzalez şi +100 kg Croitoru Mircea.Astfel, sportivul Borş-Dumitrescu Lucian Laris a fost asumat ca obiectiv clar în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Paris, de către staff-ul tehnic, la categoria de greutate -66 kg, categorie unde în anul 2021 ieşea campion european de tineret şi se bătea de la egal la egal cu nr. 1 de astăzi al categoriei, moldoveanul Denis Vieru.

🤥🧐Din păcate ceva se întâmplă, nimeni din stafful tehnic nu semnalează FRJudo că ar fi probleme de sănătate sau greutate şi sportivul se urcă în avion cu suficiente kg în plus, face deplasarea la 3 competiţii de Grand Slam unde pică proba cantarului: Paris, Antalya şi Baku. La primele două, un american “norocos” este tras în primul tur cu sportivul nostru şi astfel merge mai departe fără probleme. Şi iată ne trezim în 2024 că îl dorim integrat în -73 kg, apare în planul de pregătire pe anul acesta în -73 kg la propunerea antrenorului, dar probleme la CTSOP. Se face… dar se şi desface pentru că cei de sus ne spun că nu are punctaj aici în categorie pentru a mai spera la calificarea la JO Paris 2024. O spune chiar cineva de la Dinamo!

𝐒̧𝐮𝐥𝐜𝐚̆? 𝐎 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐠𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝!Din păcate judoka nostru suferă o accidentare gravă la umăr şi este operat de urgenţă. O intervenţie chirurgicală foarte dificilă şi dureroasă care necesită aproximativ 6 luni de recuperare post operatorie. În momentul reintegrării sale sportive în circuitul de performanţă, al Lotului Olimpic vine şi documentul: un referat însoţit de o scrisoare medicală solidă, parafata de medici, ba mai mult vine şi rezultatul de la medicină sportivă INMS, în care se recomandă urcarea acestuia în categoria -81 kg pentru a putea proteja acel umăr operat şi pentru a proteja şi celălalt umăr care prezintă leziuni. Adică se recomandă o masă musculară consolidata pentru a ţine umărul acolo unde este acum fixat medical. Zis şi făcut, nimeni nu are ce comenta. E vorba de sănătate şi integritatea fizică a sportivului, lucru înţeles de la bun început şi de CTSOP. Simplu: 𝐄𝐗𝐈𝐒𝐓𝐀̆ 𝐃𝐎𝐂𝐔𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄 𝐒𝐎𝐋𝐈𝐃𝐄!

𝐉𝐮𝐝𝐨𝟒𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐨 𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐀𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝐂𝐚𝐢𝐚𝐟𝐚.Pentru că se vorbeşte de spălări de bani, deturnări de fonduri etc. am să fiu scurt în ceea ce priveşte această fundaţie pentru că pozele ataşate vorbesc de la sine. Aceasta s-a dorit a fi un ONG care să vină în sprijinul FRJudo prin atragerea de fonduri private. A fost gândit într-un fel dar din păcate a eşuat încă de la naştere. Fondurile private au venit şi au venit direct în FRJudo: Transgaz, TFG, Omniasig, Socar – o perioadă, Astaldi, Primăria Bucureşti, Primăria Sector 4, Primăria Cluj etc. Iertat să fiu de restul pe care nu i-am pomenit dar am dreptul să mai şi uit. Ca şi o concluzie clară, în urma controlului efectuat de către Corpul de Control al ANS, la petiţia formulată de către un club orădean, s-a tras concluzia: 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐢𝐫𝐦𝐚̆. Judo4Romania nu mai există şi nu a avut relaţii financiare cu FRJudo!

𝐑𝐞𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 𝐅𝐑𝐉✔️Foarte simplu. De şapte ani încoace, FRJudo a beneficiat anual de finanţarea statului prin ANS fost MSp, fost MTS şi COSR. Cu bugete mai mici sau mai mari, aşa cum au fost lucrurile din punct de vedere administrativ, au funcţionat fără probleme. Alături de aceştia au existat şi sponsori, iar prin efortul lor financiar comun au ajutat la următoarele:

✅ Echipamente complete de prezentare Adidas în culorile României pentru toţi componenţii de loturi, de la cadeţi până la seniori: trening, adidaşi, tricouri, geci, genţi etc.

✅ Echipamente de concurs şi antrenament: judogi Adidas, Mizuno. Judogi KuSakura personalizate pentru loturile de seniori masculin şi feminin comandate în Japonia.

✅ Deplasări la toate competiţiile cerute de staff-urile tehnice. Ba mai mult, s-a participat 𝐂𝐀 𝐍𝐈𝐂𝐈𝐎𝐃𝐀𝐓𝐀̆ 𝐈̂𝐍 𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐈𝐀 𝐅𝐑𝐉, la cupele europene de cadeţi şi juniori cu minim 30 de judoka, un autocar întreg ca la balcaniade. România a fost declarată în vremuri de pandemie ca fiind o ţară aflată în primele 5 din Europa ca nr de participări.

✅ Stagii internaţionale. Stagii internaţionale în Japonia, ba unele au fost aproape lunare cum nu s-a petrecut în istoria federaţiei, zeci şi zeci de sportivi şi antrenori deplasaţi în Tara Soarelui Răsare, de la cadeţi până la seniori.

✅ Echipamente medicale şi de refacere. Toate loturile au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie pentru recuperare medicală şi refacerea sportivilor.

✅ Abonamente platite la săli de forţă. Ex. Oradea, Cluj

✅ Antrenor japonez, Oishi Kohei, pe care o parte dintre dumneavoastră şi nu voi da nume, l-au hulit constant sau l-au sabotat sistematic.

✅ S-a organizat Campionatul European pe Cluburi, cu susţinerea Primăriei Bucureşti şi prin proiectul România 100.

✅ Implementarea, pentru prima dată în istorie, a sistemului electronic RouJudo, baza de date electronică a FRJudo şi de înscriere în competiţii. Să îi zicem un frate mai mic al Judobase, sistemul IJF.

✅ Transmiterea în sistem Live a tuturor Campionatelor Naţionale.

✅ Înfiinţarea a două Centre Olimpice la Bucureşti şi Focşani şi a unui lot feminin la Bucureşti.

✅ Înfiinţarea Comisie pentru Sportivii cu Nevoi Speciale, bugetarea deplasărilor externe ale acestora şi organizarea primelor Campionate Naţionale

✅ Înfiinţarea Comisiei de Veterani şi organizarea primelor Campionate Naţionale de Veterani

✅ Decontarea integrală a costurilor pentru operaţiile şi recuperare a sportivilor. Toţi sportivii beneficiază de asigurări full pe toată perioada anului în caz de accidentări, pe lângă cele de călătorie pe perioada deplasării la concursuri. ⚠️Aş avea ex. Ohâi Loredana, decontarea operaţiei de refacere a cotului cu costuri de aprox 20 000 euro, operaţie Şulcă Adrian, operaţie Croitoru Mircea, operaţie Moscalu Serafima, operaţie Tolea Vanessa, operaţie Petre Bogdan etc.

✅ Elaborarea regulamentului, prin directorii de euroregiuni, de organizare a competiţiilor de judo altele decât CN.

✅ Saltele judo şi judogi distribuite cluburilor din ţară în mod corect şi echilibrat

✅ Plata taxei IJF Academy de 900 dolari/persoana pentru antrenorii de lot, 11 în total, indiferent dacă astăzi împart sau nu aceeaşi idee cu federaţia sau/şi conducerea ei.

✅ Asigurarea independenţei şi condiţiilor de lucru ale Comisiei de Centuri Negre în vederea aducerii la zi a bazei de date. Responsabili principali: prof.univ.dr. Dan Deliu – presedinte, Iulian Surla – secretar.

✅ Federaţia, prin ajutorul oferit de ANS şi COSR, beneficiază de 2 microbuze Ford şi Toyota pentru deplasările internaţionale ale loturilor naţionale.

✅ Licenţierea antrenorilor conform dispoziţiei ANS.𝐒̧𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐮𝐢𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞. 𝐂𝐥𝐚𝐫 𝐬𝐭𝐚̆𝐦 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫 𝐜𝐚 𝐟𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̧𝐢𝐞!✔️FRJudo, aşa cum puteţi vedea la fiecare AG, nu este datoare 𝐍𝐈𝐌𝐀̆𝐍𝐔𝐈👌, ba mai mult reiese că pe lângă bugetul alocat de la stat, banii privaţi au fost egali şi federaţia a avut chiar un excedent financiar. Dacă este să dau un exemplu: unde au fost 6 mil. lei de la stat au mai fost din surse private încă 6 mil. cel puţin.

👉 𝐈̂𝐍𝐂𝐇𝐄𝐈𝐄𝐑𝐄 Ştiu că am fost lung în ceea ce priveşte analiza, nu este una nici pe departe detaliată cum aş fi vrut dar pentru întrebări şi răspunsuri vă stau la dispoziţie. Ba poate că o voi continua… Indiferent de poziţia pro sau contra pe care o avem, respectul meu pentru dumneavoastră este unul infinit şi vreau să cred în sinea mea că în fapt toţi vă doriţi binele acestui sport. Prin această analiză mi-am dorit ca lucrurile neştiute să fie scoase la lumină şi să fie prezentate ⚠️𝐄𝐗𝐀𝐂𝐓 aşa cum s-au întâmplat, cronologic şi bazate pe documente şi realităţi trăite.

Cu aleasa consideraţie,

Al vostru Eddy!


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background