Lumi in coliziune

Realizator: Radu Golban

Programat pe

Duminica 11:00 13:00

Emisiune de analiza si dezbatere a geopoliticii, geoeconomiei si evenimentelor majore ale saptamanii

Etichetat ca:
“Tehnologia evoluează rapid și ne forțează să ne adaptăm. La fel de rapid. Avem telefoane din ce în ce mai inteligente, case din ce în ce mai inteligente, gadgeturi din ce în ce mai inteligente.

Dar suntem suficient de inteligenți ca să (le) facem față?

Evoluția biologică a omului va ține pasul cu cea tehnologică?

Liderii lumii cred că nu. Liderii corporațiilor cred că nu. Angajații viitorului ar trebui să fie „augmentați” cu dispozitive digitale ca să fie competitivi. Liderii militari vor supersoldați care nu obosesc, nu simt foame sau frică. Pe scurt, limitele umane deranjează și sunt puse în discuție la cel mai înalt nivel. Proiectul transhumanist își face loc oficial pe celebra Agendă Davos și pe agendele politice ale marilor puteri ale lumii.

În emisiunea „Lumi în coliziune” discutăm cu reputați oameni de știință din biotehnologie, cercetători, politologi, sociologi, psihologi, oameni politici și specialiști în tehnică militară despre proiectul transhumanist. Este o provocare sau o amenințare pentru oameni? Care sunt cele mai recente dispozitive biotehnologice? Care sunt limitele etice ale implementării în masă ale acestor tehnologii? Cum interferează agenda transhumanistă cu drepturile omului? Vom mai avea liber arbitru? Vom pune în discuție toate aceste întrebări, dar și cele pe care ni le sugerați dumneavoastră.”


Citeste mai mult

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background