Blog

Un weekend plin de festivaluri

(rubrica culeasa, aleasa si spusa de Raluca Moianu)

#binedestiut

In weekendul e plin de festivaluri in Bucuresti. Unul dintre ele este Festivalul Hey Day care are loc în Parcul Izvor, de vineri pana duminica (9-11 iunie), astfel ca Bucureștiul se alătura marilor festivaluri de tribute din lume. Pe scurt, “tribute band” inseamna un grup de muzicieni care interpretează piesele unor trupe celebre. Ideea HeyDay e aceea ca publicul sa poate redescoperi muzica și marile trupe din epoca de glorie pop-rock si propune o intalnire cu artisti care vor reinterpreta piese din repertoriul ABBA, Beatles, Bob Marley, Bon Jovi, Madonna, Pink Floyd, Rolling Stones sau Nirvana. Sigur ca intre original si copie o sa alegi originalul, dar unele sunt chiar reusite, asa ca sa le dam o sansa. De vazut!

Festivalul Street Delivery  are loc anul acesta, de vineri  9 iunie pana duminica 11 iunie 2017, pe strada Arthur Verona. Spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 pleaca si in tara , in șase orașe, pe parcursul a trei săptămâni din luna iunie. Din 16 iunie  Street delivery se muta la  Timișoara si  Iași, din 17 iunie la Cluj-Napoca, iar la Baia-Mare si Bacau va ajunge pe 23 iunie. Festivalul susţine muzica românească şi ii aduce la intalnire cu publicul, anul acesta, pe Jurjak, Macanache and the putreds, Next ex sau Changing skins  in Bucuresti, pe strada Arthur Verona.

Nu o sa-ti para rau daca mergi anul acesta la Picnic Fonic Festival. Locul ales de organizatori este Pădurea Băneasa, mai précis la  Federația Română de Tir Sportiv. O sa scoti din buzunar 65 de lei pentru o experienta muzicala intensa fiindca line up-ul suna interesant cu Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Frații Grime, Basska, Argatu’ si Fantome si nici foame nu o sa-ti fie pentru ca vor exista spatii amenajate pentru mâncare și divertisment. Doar e picnic!

Pana duminica in Parcul Kisselef are loc Festivalului Amintiri din Copilărie.

Aflat la cea de-a IV-a ediție festivalul propune spectacole și concerte, instalații creative și jocuri haioase pentru tineri exploratory si lecturi de povești printre perne fermecate. Artisti romani dar si straini vor urca pe scena festivalului Amintiri din copilarie. La capitolul concerte merita sa-i asculti pe cei ce aduc jazzul in parc, adica Jazzappella si Jazz for Kids, pe cei ce propun  muzica clasica Bucharest Winds si de ce nu…sa incerci rock reinterpretat de  Corul de Copii al Operei Naționale București.

Suna interesant, nu?

#amdatlike

A inceput festivalul “RomânIA cu povești” la Cărturești Verona și Clubul Țăranului Roman.E un eveniment care își propune să aducă în atenție IA și meșteșugul popular prin  ateliere practice de cusut ii, ateliere de arta povestirii având ca temă basmele românești  și ateliere de împâslit…zâne. De descoperit.

Ti-am tot spus sa nu uiti sa-ti iei bilet pt concertul Kings of Leon de pe 17 iunie. Ce mai e nou? Golan urca si ei pe scena de pe  Arena Naţională, când Kings of Leon cântă în premieră la București, în cadrul turneului Walls. Porțile stadionului se vor deschide la ora 17.30. Golan intră primii pe scenă, urmați de LP și Kings of Leon.Have fun.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.