Raluca Moianu

Raluca Moianu

“Mama a vrut sa-mi spuna Selena, dar s-a razgandit caci era numele unui aparat de radio…
Intr-un fel sau altul cred ca acesta mi-era drumul... Mi-am impartit mereu viata intre radio si televiziune,PR, life coaching dar radioul e o constanta pentru mine.Am avut norocul sa fac lucruri care-mi plac”.

S-a nascut la Bucuresti, dar a crescut in America de sud fiind fiica de diplomat.A invatat la colegiul francez Louis Pasteur, la liceul Sf Sava si e absolventa a Universitatii Bucuresti.Dupa ce a terminat Scoala de radiojurnalism BBC a ales radioul.
A inceput in 1994.La Radio Contact a fost director de programe timp de aproape 10 ani.
Primul pas in televiziune l-a facut la Soti,televiziunea studentilor, apoi a lucrat, in paralel cu activitatea in radio, la programele pentru copii de la TVR(in emisiunea “Sapte Note fermecate”).

Isi aduce aminte cu mare placere de primul interviu luat pentru Radio Contact lui Jacques Yves Cousteau sau de interviurile pentru Televiziunea Romana cu vedete internationale( Ricky Martin, Joaquin Cortez, Juan Pablo Montoya etc).
A fost corespondent pentru Radio Contact Bruxelles, radio BFM Paris si RTL – TVI, iar in1999 a primit trofeul “Microfonul de aur” pentru cea mai buna voce feminina de radio.
Din anul 2000 numele ei s-a identificat cu o emisiune de succes a televiziunii romane: “Iarta-ma”.

In 2005 a adus pe lume o fetita pe care o considera cea mai mare realizare a ei.
In 2006 a pus umarul la lansarea Magic Fm, a fost director de programe pana in 2008 cand a hotarat sa participe la creearea unui radio nou pe format oldies.
A lansat mai multe audiobook-uri(un CD cu povesti pentru copii , compilatiile “Muzica Bucurestilor de alta data”, Povestea Cantecelor de Craciun, vol 1 si 2 si 3)
In 2011 a prezentat Perechea Potrivita -un dating show la televiziunea romana,apoi emisiunea Gaseste-mi familia la Kanal D.

Astazi Raluca este trainer la scoala de televiziune Tudor Vornicu unde ii invata pe studenti radio, , prezinta “dupa amiaza cu cantec la Gold FM, iar in restul timpului se dedica activitatii de life coach,adica este consilier de dezvoltare personala.