Radu Eugen Golban

Radu Eugen Golban

E-mail: r.golban@radiogoldfm.ro
Emisiune de analiza si dezbatere a geopoliticii, geoeconomiei, evenimentelor majore ale saptamanii.
Sunt la origine român, m-am născut în 18 noiembrie 1973 la Timişoara, unde mi-am petrecut copilăria. În 1988 am emigrat în Germania, împreună cu familia. Din 2003 locuiesc în Elveţia. In continuare, citeva repere despre mine:

Absolvent al Universităţii Albert-Ludwigs din Freiburg,Germania, Facultatea de Filozofie, specializarea: Politica ştiinţifică şi drept, promoţia 2000.
Absolvent al Programului de Masterat în Studii Europene Avansate al Institutului European al Universităţii din Basel, Elveția, promoția 2002.
Absolvent al programului doctoral al Universităţii de Vest din Timișoara, titlul tezei de doctorat “Uniunea Economică şi Monetară şi România”, conducător științific Prof. Dr. Grigore Silași, anul susținerii 2008.
Absolvent a mai multor cursuri de specializare în domeniul integrării europene.
Activitatea de cercetare si predare la Universitatea de Vest din Timișoara, din 2002 (Școala de Înalte Studii Europene Comparative din Timișoara) pana in 2012 s-a concretizat in trei cărți ca prim autor, si peste 20 de lucrări științifice publicate in reviste recunoscute.
Absolvent în anul 2016 al unui curs postuniversitar al Colegiului Național de Informații, din cadrul Academiei de Informații Mihai Viteazul, București.
Activitatea de predare din 2013 la Colegiului Naţional de Comerţ şi Diplomaţie a Relaţiilor Economice din Bucureşti. Colegiul a fost înfiinţat împreună cu Universitatea Transilvania din Braşov.
Activitatea de predare din 2019 la Universitatea Titu Maiorescu, București.
Moderator al emisiunii „Lumi in Coliziune” la Radio Gold FM (Bucureşti, România). Un program de informaţii economice şi dezbateri.
Tehnologia evoluează rapid și ne forțează să ne adaptăm. La fel de rapid. Avem telefoane din ce în ce mai inteligente, case din ce în ce mai inteligente, gadgeturi din ce în ce mai inteligente.
Dar suntem suficient de inteligenți ca să (le) facem față?
Evoluția biologică a omului va ține pasul cu cea tehnologică?
Liderii lumii cred că nu. Liderii corporațiilor cred că nu. Angajații viitorului ar trebui să fie „augmentați” cu dispozitive digitale ca să fie competitivi. Liderii militari vor supersoldați care nu obosesc, nu simt foame sau frică. Pe scurt, limitele umane deranjează și sunt puse în discuție la cel mai înalt nivel. Proiectul transhumanist își face loc oficial pe celebra Agendă Davos și pe agendele politice ale marilor puteri ale lumii.
În emisiunea „Lumi în coliziune” discutăm cu reputați oameni de știință din biotehnologie, cercetători, politologi, sociologi, psihologi, oameni politici și specialiști în tehnică militară despre proiectul transhumanist. Este o provocare sau o amenințare pentru oameni? Care sunt cele mai recente dispozitive biotehnologice? Care sunt limitele etice ale implementării în masă ale acestor tehnologii? Cum interferează agenda transhumanistă cu drepturile omului? Vom mai avea liber arbitru? Vom pune în discuție toate aceste întrebări, dar și cele pe care ni le sugerați dumneavoastră.