Carmen Ivanov

Carmen Ivanov

Carmen Ivanov a vorbit câteva mii de ore bune în faţa microfonului de radio şi cel puţin 15% din vremea asta a dedicat-o emisiunilor de gaming, pentru că prima emisiune de gen din România a creat-o chiar ea, prin anul 2000. Desigur, nu a ratat nici zona de televiziune unde a fost editor de jurnal la Realitatea TV, pentru că ştii cum se spune: “video killed the radio star”.

Însă pentru că tehnologia e strâns legată de mediul online, Carmen a fugit după vreo cinci ani de TV, în online: câteva site-uri la bunăstarea cărora a contribuit din poziția de Senior Editor sunt: Softpedia.com, Realitate.NET, Hit.ro, Likeit.ro, Dictie.ro sau ITRocks.ro. Legătura cu radioul a fost însă permanentă, pentru că ăsta e locul în care se simte cel mai bine. A fost realizator de programe la Radio Contact Reșita, prezentator de știri la Radio București, coordonator de știri și prezentator la Mix FM, director de știri și prezentator la City FM, dar pe Carmen Ivanov ai ascultat-o și pe Radio Guerrilla în Gaming Show, care, cumva putem spune că s-a mutat la radio Gold FM, unde a inventat republica lui Ivanov. Adică: emisiunea IT Republic.

Despre Carmen Ivanov lumea zice că are... dicţie, şi adevărul e că poate să spună pe nerăsuflate Şase saşi în şase saci fără să greşească, ba chiar a scris şi-o carte cu acelaşi nume, adică singurul manual de dicție de pe piața din România.

Carmen Ivanov e trainer de dicție, voice-over, știri de radio și televiziune la Școala de Televiziune Tudor Vornicu (din anul 2009), la școala de televiziune MEDIA FEM (din anul 2014), la Școala Radio (2010-2011) și la Centrul pentru Jurnalism Independent (din anul 2004) și la Dicție.ro (din anul 2005).

Dacă ţi se pare că vocea Zeldei, pe care sigur o cunoşti de pe Guerrilla, seamănă cu vocea lui Carmen nu greşeşti. Şi asta pentru că singurul sintetizator vocal creat pentru limba română de către Ivona.com foloseşte vocea lui Carmen Ivanov.

În rest, e clar că a jucat toate seriile importante de jocuri, că îşi ia liber de la serviciu când apare câte-un StarCraft nou, că a intervievat cei mai mari producători de gaming din lume doar ca să afle înainte de oricine ce va fi, sau nu va fi, în vreun joc care-i place ei.