Blog

GOLD FM va recomanda festCO – Festivalul Comediei Romanesti 2016!

Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, vă invită la Festivalul Comediei Româneşti, ediţia a XIV-a – festCO 2016 care se va desfăşura în perioada 21-29 mai, sub titulatura Bucureştiul râde cu festCO.

Momentul de deschidere va fi marcat de un FLASHMOB care va avea loc sâmbătă 21 mai ora 18.30 pe str. Lipscani.

În acest an, Festivalul Comediei Româneşti se implică şi mai mult în viaţa oraşului, organizând spectacole în aer liber şi în alte zone decât cele cu care publicul deja s-a obişnuit. festCO se deplasează dinspre centrul istoric, către parcurile „Al. I. Cuza” şi „Lumea copiilor”, oferind spectatorilor show-uri de improvizaţie, proiecţii de filme şi un concert care învie pentru o seară  parfumul perioadei interbelice. Festivalul Comediei Româneşti răspunde astfel nevoii de umor, de frumos şi de cultură a  cât mai multor locuitori ai Bucureştiului.

Laboratorul de Comedie ajuns la cea de-a doua ediţie, se va concretiza sâmbătă 28 mai ora 18.00 printr-un spectacol-lectură pe textele realizate în cadrul atelierului de scriere dramatică coordonat de conf.univ.dr. Ana Maria Nistor.

Ca în fiecare an, în cadrul festCO vor putea fi vizionate cele mai bune producţii de comedie românească din ţară alături de lansări de carte şi o serie de dialoguri festCO cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai momentului: Andrei Şerban, Horaţiu Mălăele, Alexandru Darie.

Duminică 29 mai va avea loc Gala Comediei Româneşti, în cadrul căreia se vor acorda premiile festCO dar şi premiile Concursului de Comedie Românească şi premiile programului Comedia ţine la TINEri. Gala Comediei Româneşti va fi urmată de spectacolul de cabaret burlesc Mon Cabaret Noir, regie şi coregrafie Răzvan Mazilu.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.