Blog

Despre Radet, “duamna” gabi si alte ape lipsa

Luni seara in zone din Militari, Dristor si Berceni ioc apa calda. Nu doar apa calda da’ pe teava nimicuţa nu se dadea uţa in ţeavă, nici strop de agent. Rece, cald sau cu insigna.
Si dna firea anunta saptamana trecuta sa stam linistiti cu mainile in buzunare ca e totul sub control: Radet e in faliment dar o sa preia cocioaba Termoenergetica.
Meanwhile, in timp ce promisiunea onorabilei primarite inca mai rasuna in tevi, doua spitale din Bucuresti sunt lasate complet fara caldura, pentru a doua oara in ultimele doua saptamani: Spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu.
De ce raman ele fara apa calda?
Citam raspuns: “In zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, magistrala ce alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani”.
WOW! Are o vechime de 34 de ani. la anul o sa aiba 35 si anul trecut a avut 33. Si noi acum am zis sa refacem ţevăria acum, iarna, cand scade temperatura si ramanem vesnic tineri si nici nu facem riduri.
Vara se opreste apa calda de cand ma stiu io, de fo’ 50 de anisori asa, invariabil in fiecare vara “pentru lucrari de intretinere” si iote ca acum avem revelatii de iarna ca e veche instalatia de 34 de ani. In iunie, in iulie, in august, la asa zisele “lucrari de intretinere” inca nu serbasem 34 de ani de tevi facute praf, acu’ s-a implinit sorocu’, fix saptamana asta. Sa deschidem dara sampania, sa curga tortul, CET Progresul a implinit 34 de ani de scociorat si intreruperi.
La multi ani, dna firea.
Intre timp, primaria municipiului bucuresti, sub coordonarea aceleiasi duamne, se pregateste sa cheltuiasca (zic gurile rele si spurcate) peste 1,2 milioane de euro pentru a organiza cel mai scump Targ de Craciun din Capitala, din ultimii 4 ani.
Luminite, cozonac si circ si uite’asa tinem poporul linistit si relaxat in masini, la intersectii prost semaforizate, ambuteiaje si cavalcada de masini si drumuri prost gandite dar in sectorul 6 avem fantani pe mijloc, bai loaza, iote ce fromos ie, sa se bucure si ţata leana in concediu de maternitate, cand iese ziua in amiaza mare in balcon, pe vremea cand toti suntem la munci si isterie, si zice : muah, frumos oras, remarcabil cartier militariu’ asta!
Aaaa, salvarile care stau minute in sir in coloanele de masini, blocate cu pacienti pe moarte in ele, daca nu se si duc intre timp, nu de boala, de lehamite a orasului asta condus haloimis, sa fie sanatoase si sa treaca si ele pe la targul de craciun si sa se bucure de luminite si poate chiar opresc putin sa se balaceasca in fantanile din mijloc de bd Iuliu Maniu, proaspat puse si usor usor fasaite.
Mii faclii o sa fie la targul de craciun al duamnei si sper ca ele vor fi aprinse cu un scop declarat: la catafalcul legiuitorului promitator si jenant facator.
Macar de s-ar dovedi, dupa ce n-o mai fi in fonctie, ca banii au zburat la prieteni, cumnati, frati, nepoti, acoliti decat sa aflu ca e vorba doar de cea mai simpla prostie de dictionar.
Ce sa zicem si noi.
Momentan.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.