Blog

De facut/vazut in minivacanta de Rusalii

(de la Raluca citire)

#amdatlike

Vrei sa le daruiesti copiilor tai o carte de ziua lor? Pe langa asta pot avea parte si de o intalnire cu Virgil Iantu care isi lanseaza maine , in parcul IOR, de la ora 16 prima carte pentru copii, frumos ilustrata de Irina Maria Iliescu si intitulata…”Copiii spun…emotiile sunt bune”. E o poveste pentru cei mici, de 6-10 ani, în care se vor regăsi toți cei care au avut de-a face cu teama de a vorbi in public. Autorul va povesti cum e posibil să transformi frica de eșec în emoție pozitivă. Big like.

#copaculcuhaine

Daca ziua de 1 iunie te inspira la fapte bune sa stii ca maine esti asteptat la Copacul cu Haine din Cismigiu, intre orele 11 si 16. E o acțiune destinată exclusiv copiilor nevoiași din comuna Tărtășești si Brezoaele (Dâmbovița), Casei Lidia din Domnești și unui centru comunitar din Clinceni.
Poti aduce haine, încălțăminte, rechizite, jucării și alimente, iar hăinuțele pot fi pentru copii de orice vârstă. Important e ca hainele să fie curate,  împachetate și etichetate cu precizarea  vârstei sau mărimii. 
Copacul cu haine e în Cișmigiu, intalnirea e  pe Aleea Primăverii, la fostul chioșc de ziare interbelic.

#binedestiut

Pe 3 și 4 iunie Calea Victoriei redevine pietonala, de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu.
Daca vom lua la pas podul Mogosoaiei  vom intalni  arlechini, animatori pe picioroange, muzicieni, portretiști și caricaturiști, studiouri foto mobile, grupuri vocale și instrumentale. Strada  va deveni un imens teren de joacă unde vor fi organizate echipe pentru participarea la campionate de: Șotron, Elasticul, 1,2,3 la perete stai!, Mațele încurcate si  X și O. Pentru nostalgici si nu numai , sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00. E clar ca va fi un weekend vesel, la pas pe Calea Victoriei!

#devazutneaparat

Ce mai e nou pe frontul de film? Povestea Iubirii, primul lungmetraj in limba engleza al lui Radu Mihaileanu e  de vazut  pe 8 iunie, de la ora 20:00 la POINT si din 9 iunie in cinematografe . Filmul este bazat pe bestseller-ul cu acelasi nume scris de Nicole Krauss, tradus in peste 35 de limbi.
“The history of love” ii are pe afis pe Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nelisse si Elliott Gould.
Lansarea in cinematografe  va fi simultana cu premiera de la TIFF Cluj, unde vor fi prezenti regizorul Radu Mihăileanu si actorul  Derek Jacobi. Filmul e de trecut in agenda si de vazut neaparat.

#binedestiut
Daca tot e oficial zi libera si copiii nu au scoala maine, primaria ne propune Cișmigiul Copiilor, ajuns la ediția cu numărul 16. Evenimentul reunește anual peste 8.000 de copii si parinti. Asadar, joi  între orele 11:00 și 21:00, aleile parcului vor fi transformate  într-un spațiu al distracției. In plus, anul acesta Gașca Zurli călătorește în tot Bucureștiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie. Trupa  va susține câte un spectacol în fiecare sector al capitalei.

Caravana Gașca Zurli va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

 Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.