Blog

Ce si pe unde prin Bucuresti (si nu numai)

(rubrica prezentata de Raluca Moianu)

#binedestiut

Te intrebi daca sunt concerte interesante la orizont? Intotdeauna apare ceva, important e sa stii de ele. Mai ai timp sa-ti iei bilet la DreamTheater. Concertul e programat pe 20 Mai 2017 la Arenele Romane sau daca vrei jazz in aceeasi seara compozitorul si chitaristul de jazz fusion Al Di Meola e de vazut si ascultat in spectacolul World Sinfonia la Sala Palatului.

#devazut neaparat

Intra in lumea Art Safari de vineri 19 mai pana pe 18 iunie!

Art Safari propune publicului bucurestean in fiecare an spatii uitate pentru a fi redate circuitului urban. In 2016 Palatul Dacia – Romania, in anul 2015 Garajul Ciclop, iar anul acesta este randul Galeriilor Kretzulescu sa gazduiasca editia 2017 Art Safari.

Pavilionul Muzeal este dedicat expozitiei Luchian si independentii, cu prilejul Centenarul Luchian. Expozitia centrala a Pavilionului de Arta Contemporana care este intitulata Notes on a Landscape si este curatoriata de Wim Waelput (n. 1978, Ghent, Belgia) vorbeste despre rolul social ale artistului roman, din vremea picturii noastre clasice si pana in contemporaneitate.

#amdatlike

Ce mai e nou si cool la capitolul aplicatii? S-a lansat zilele astea Questo, aplicația prin care descoperi locuri, oameni și povesti dincolo de obiectivele turistice arhicunoscute. Este disponibila pentru download din Google Play și App Store. Questo propune un nou mod de explorare pentru 6 orașe din Romania: București, Brașov, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara. Utilizatorii aplicației au la dispoziție mai multe trasee pe care le pot parcurge rezolvând o serie de indicii care ii indeamna sa interacționeze cu mediul și sa observe lucruri pe care in mod normal le-ar fi ignorat. Poveștile din aplicație sunt atat informații istorice prezentate intr-un limbaj comun, cat și legende locale.

Questo este o aplicație gratuită, dezvoltată de un grup de tineri antreprenori din București. Big like pt Claudiu Petria si colegii sai.

#amdatlike

Ai auzit de Woogie? Woogie e robotul educational cu activare vocala, in forma de extraterestru, creat in Romania pt a interactiona cu copii dupa scoala. Woogie își folosește microfoanele, vocea simpatică și inteligența artificială să răspundă la tot soiul de întrebări astfel incat procesul de învățare sa fie cât mai fain. Acceseaza doar module de learning create de educatori cu multă creativitate.Totul s-a nascut din imaginația unui comediant și a unei scriitoare. Poti si tu contribui la campania de crowdfunding de pe Indiegogo pentru a sustine producție de serie a lui Woogie. Cei care își vor comanda un Woogie în perioada mai – iunie 2017 vor primi produsul în Martie 2018, înainte ca el să apară pe piața internațională.
Big like pt Madalina Stefu si echipa.

#vomfiacolo

Peste o lună, americanii de la Kings Of Leon sosesc la București pentru primul lor concert din România. Programul serii începe cu LP. Pregătirile au intrat în linie dreaptă. Cu un buget de producție de 450 000 EUR, megashowul de pe 17 iunie are în spate o armată de oameni și o logistică de proporții.Probabil cel mai scump concert al verii de la București, Kings Of Leon este un eveniment care atrage spectatori atât din România, cât și din țările învecinate. Biletele se cumpără din Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, și nu numai.De vazut si de ascultat neaparat.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.