Blog

Ce faci in weekend?

(by Raluca Moianu)

Astazi  incepe a patra ediție BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, in Parcul Herastrau, unde ii vom putea asculta printre altii pe Pixels, Subcarpati, Monojacks si Morcheeba. Vor fi 3 zile de concerte cu artiști și trupe de top din tara și din strainatate. Va exista si un spațiu destinat gastronomiei international si un bazar urban la GreenSounds FESTIVAL, eveniment organizat de Primaria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Arta și Tradiție al Municipiului București. Intrarea este libera.

Interesant proiectul Laboratorul de Teatru DENS – un concurs pt actori si regizori in care publicul va vota unul dintre cele trei spectacole ce va intra in repertoriul Teatrului Nottara in stagiunea urmatoare. Laboratorul este coordonat de criticul de teatru Oleg Loevski, iar regizorii invitați anul acesta  vor lucra pe trei texte din dramaturgia clasică romana, de Mihail Sebastian, Camil Petrescu şi Aurel Baranga. Spectacolele se vor juca in cele doua sali ale Teatrului Nottara, pe 20 și 21 august.

Saptamana viitoare avem Festivalul Inghetatei Artizanale,  de vineri  25, pana  duminică 27 august, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau. Organizatorii ne indeamna sa alegem si sa gustam inghetata preparată din ingrediente naturale, in plus ne vor fi  prezentati cei mai cunoscuţi  gelatieri din piaţa de profil.  Intrarea la festivalul inghetatei artizanale este libera.

Te gandesti ca se apropie septembrie si incepe scoala, se termina distractia…nici vorba de asa ceva….intre 1 si 3 septembrie esti asteptat la Awake Festival in Gornesti, jud Mures, la festivalul creat de Emagic cu scopul de a ne catapulta in mijlocul naturii si al artelor .Intalnire acolo cu Tom Odell, Knife Party, Subcarpati, Alternosfera, Gojira, Les Elephants Bizarres, Suie Paparude si multi altii. Pass-ul pt 3 zile incluzand si camparea te va costa 205 lei.

Daca zilele acestea poftesti sa-ti clatesti ochii pe la vreo expozitie sa stii ca sunt ceva oferte interesante : Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne propune sa vizitam  pana pe 17 septembrie expoziția de fluturi tropicali vii iar la Sun Plaza pana pe 31 august o expozitie de fotografie cu Destinatii de senzatie in care 14 talentati fotografi și bloggeri pasionați de fotografie iși expun tablourile. Poate gasesti acolo alte idei de vacanta…

In fiecare weekend  incepand cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate sunt proiectate la Opera Comica pentru Copii! Intrarea este liberă! Filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, langă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Catalin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, sambata filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei!

Astazi poti vedea Amintiri din epoca de aur II, sâmbătă 19 august Walk the Line in  regia lui James Mangold, iar duminică 20 august musicalul Chicago semnat de regizorul Rob Marshall.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.